Det tävlas frisk om Fröken Diaz

Läser idag om hur jobbigt Diaz har det i Hollywood då hunkarna Law och DiCaprio tävlar om hennes gunst men, herrarna läser tydligen inte Aftonbladet eftersom hon redan sagt ja till ett giftemål.

I andra nyheter har jag absolut inte att rapportera. Det verkar som att nya Iphone försvinner som smör i solen då två änner nu bliit snuvade på inköpet idag. Men, det är väl inte helt otippat. Den gamla versionen sålde väl slut minst lika fort.

Foten är bättre nu och jag är till 95% återställd så jag tänkte ta en promenad ner till stan och bjuda Snäckan (dottern) på fika eftersom hon varit så otroligt duktig denna veckan och hjälpt sin gamle far men HON SOVER FORTFARANDE!!!! Klockan är 12:05!!! Vad är det med dagens ungdom. :):)

Och här vann jag igen...

Email I.D Won a Sum payout of $2,000 000.00 USD.Verify this mail immediately by sending in  Full informations.This will include your
name..
age...
country...
address...
Telephone....
Regards
Mr Peter Bobby.

Fan, kan ju snart lösa Sveriges stadsskuld på egen hand. :)

WOHO!!!! Jag är rik!!!

"We are pleased to inform you that you have been Awarded the sum of  1,000,000.00 GBP in the British 2009 Program."

Mitt svar: "Cool. How do I get the money?"

Forsättning följer.... :)

Hyckleri

Jag tycker det är så otroligt kul att läsa dagens artikel om Nord Korea och deras försök att vara västerlänningar utan att vara västerlänningar. Vad som är mindre kul är tanken på att leva i ett sådant land. Ett land där allt är så kontrollerat och där 12 kr är en halv dagslön. Men, som jag skrev innan i inlägget "Kulturkrockar" så inser jag att vi nog aldrig kommer att kunna förstå, eller komma till bukt med den här sortens "problem". O andra sidan är det ju solklart att regimen hänger på en enstaka liten person så det handlar kanske bara om att vänta och se? Förhoppningsvis kommer man efter hand bortgång att välja en ny ledare som kanske öppnar upp lite och låter folk vara folk.

Meeeeen, samtidigt kan man ju fråga sig om våra västerländska ideal är dom rätta? Det är ju faktiskt vi som förorenar världen, tömmer resurser och lider av ilandsproblem som fetma etc.

Varför kan man inte hitta en mellanpunkt? Varför måste alla ideal vara så oerhört långt ifrån varandra? Finns det något land, något folk som har det bästa av allt?

Det gäller att ta tillfället i akt.

Nu kommer The Captain att, minst sagt, får en tuff konkurent på den svenska marknade.

En kall en i solen...

I går kollade jag på The Daily Show, vilket för övrigt är VÄRDENS roligaste "nyhetsprogram", där man tog upp Obamas något klantiga uttalande ang. arreteringen av den afroamerikanska professorn Henry Louis Gates som misstänktes för inbrott i sitt egna hus.

Obama hade presskonferans ang. hälsovårdsplanen i USA och pratade och svarade på frågor i ca 58 minuter av den avsatta timmen. Precis innan han skulle gå fick han en sista fråga vilket rörde just detta ämnet och hans svar var: "The police handled it rather stupidly"

...

Really?

Gissa vad media rapporterade om dagen efter? Hälsovården? Ohhhh nej. Det var vägg till vägg med reportage om hans kommentar och det ena ledde till det andra och Obama anklagades helt plötsligt för att ha uttalat sig i en res fråga när jag personligen inte alls tror att det var så det var tänkt. Men, här har vi ett tydligt exempel på hur otroligt svårt det måste vara att vara en offentlig person. Att hela tiden vakta sina ord och inte säga vad man tänker. Kan nästan se hur hans rådgivare slog sig för pannan när ordet "stupidly" lämnade hans läppar.

I vilket fall som helst så agerar nu presidenten som en "vanlig" man och bjuder in parterna för en kall öl. Underbart... Dom behöver en president som inte är rädd för att ta till "Svensson" lösning för att lösa konflikter.

Att köpa eller inte köpa...

Nu när nya Iphone kommer kanske det är läge att söka av begagnatmarknaden? 

Now we play the waiting game... :)

Ett svar på en kommentar...

Fick innan nedan svar på inlägget "Som om hypen inte var tillräcklig" och tänkte jag skulle ta och bemöta det, mest för att jag just nu inte har något annat att göra. Men, efter att ha läst bloggen "Noterade Reflektioner", som kommentarren kommer ifrån så inser jag att jag är ute på djupt vatten. :) Det verkar vara en oerhört seriös och välskriven blogg och helt klart i en anna liga än min blogg. Lite som att ge sig in i en konspirations-politisk debatt med MFS. :) Men, jag är inte den som är den so here goes...


Jag upphör aldrig att förvånas över bloggares oförmåga att inse att det är förbjudet att stjäla bilder/foto för att publicera på sina egna bloggar. "Det är lätt att skära breda remmar av andras läder" är ett uttryck som fler borde tänka över!
För sanningen är ju att mängder av bloggare inte skulle ha många besökare om de inte stal foton hej vilt och använder dem för att spy ut sitt förakt.

Här attackeras Winehouse i en upprepning av vad Aftonbladet redan skrivit och det enda som tillförs är ett stulet foto för att understryka föraktet - har skribenten några funderingar på vilket förakt han själv erhåller och förtjänar med sitt beteende - jag menar , det är ju inte så att du såsom Winehouse eller fotografen TILLFÖR något... eller?

Syftet med inlägget var inte att attackera Amy på något annat sätt än att jag har svårt att se hur en människa kan låta sig själv förfalla på det sätt hon gjort. Det jag skriver är inte an attack. Det är bara ett konstaterande. Anledningen till att jag ens valde att kommerntera detta NU är för att det i skrivande stund går en live koncert på MTV med henne och jag lider med henne och de stackars människor som betalar för att se henne. Vad det gäller din kommenter om att mitt inlägg är en upprepning av vad Aftonbladet redan skrivit så var det inte mycket i mitt inlägg som kom från den artiklen. Möjligen raden om att hon hemsökts av MJ men resten var, om jag inte minns helt fel, bara min syn på, och tolkning, av vad artikeln handlade om samt hur mina funderingar kring det hela är. Jag är inte Amy, jag var inte där när det hände och jag har inte pratat med henne så att skriva något annat än det som står i artikeln vore fel, så vidare det inte är min egna åsikt, vilket inlägget är.

Min blogg är inte till för att användas som en nyhetskälla. Tittar du vidare så kommer du märka att min blogg handlar om iaktagelser i vardagen. Iaktegelser i allt från knäppa skyltar i affärer till saker jag läser om på internet. Om det jag gör TILLFÖR något har jag inte en aning om, inte mer än att bloggen TILLFÖR något för mig personligen. Vill folk läsa så är folk välkommna att göra så. Om detta sen resulterar i att jag erhåller, eller förtjänar förakt är inte upp till mig att avgöra. Det får ni som läsare avgöra.


Kulturkrockar

Jag hade inte tänkt att blogga om Lubna som dömdes till 40 piskrapp för att hon burit byxor men efter att ha sett artikeln om den nya Sex and the City filmen så blev jag bara tvungen att säga ett par ord.

Medans jag sitter och funderar på vad jag verkligen tycker om det hela så inser jag att jag ställs inför ett dilema. Jag vill nog, som de flesta andra, idiotförklara dessa länder och deras helt galna syn på saker och ting. Kvinnosynen är onekligen inte något som den "civiliserade" västvärlden kan ställa sig bakom och synen på sex och alkohol ställer sig ju tätt i kön för "Argument jag inte kan relatera till".

Men, samtidigt tänker jag på alla gånger jag har hört folk säga till mig att dagens invandrare måste anpassa sig till våra lagar om dom ska bo här och dom måste följa våra regler så ställer jag mig lite funderande till varför VI inte måste acceptera och anpassa oss efter DERAS lagar och regler.

Visst, kränkningar mot sexuell läggning, kön och ras är inte rätt oavsett vad det finns för lagar i landet men samtidigt måste vi se till det kulturella och historiska i landet i fråga. Den enda anledningen till Afrikas förfall idag, enligt mig, är att europeérna gav afrikanerna 100 års utveckling på ett dygn, visade hur sakerna funkade och stack sen när dom fått det dom ville. Visst, det var "snällt" att lämna tillbaka landet till afrikanerna men när ingen vet hur man lagar en traktor eller sköter ett irrigeringssystem så säger det sig självt att landet kommer att förfalla. TYVÄRR är det så att allt måste få ta den tid det tar och vi kan inte annat än att hoppas på att våra kulturer och åsikter sakteligen kommer att mötas i mitten, istället för att växa ifrån varandra.

Det var mina 5-öre på ämnet. Ha det fint!

Folks idioti slutar aldrig förvåna...

Vad är det som gör att vissa människor utan diskution hamnar på helt fel sida om "smart" linjen? Det är precis som om vissa människor ramlar ur idiotträdet och lyckas slå i varenda gren på vägen ner...

Idag läser vi på DN om ett par sådana människor. Makalöst hur tröga vissa kan vara...

Bara på tal om ingenting.

Så skrev jag ett inlägg om den "vetenskapliga'" undersökning som gjordes ang. hasch"rökning" och jag ville bara säga att jag är otroligt positivt överraskad av den feedbacken jag fick i kommentarerna. Jag hade defenetift förväntat mig fler kommentarer som tyckte jag var dum i huvudet men, det visar sig att det finns hopp för den svenska befolkningen med.

Intert skämt

HA ha ha ha ha ha..... ÖPÖÖÖÖÖÖ och allt sånt. Det här var riktigt kul...


Wow... Vänta nu... När hände detta???

Gaykulturen tas över av schlager....

Jag förstår inte... Jag som alltid sett Schlager som något väldigt maskulint och manligt. Betyder detta att jag och mina vänner inte kan ge oss ut i skogen och slakta en gris med bara händerna för att måla oss i blodet och sen åka hem och titta på schlager längre????


Tur i oturen

att detta inte hänt Amerikanarna ännu. Kan ni tänka er vilken stämning det skulle resultera i? Baddräktstillverkarna blir tvingade att betala Artonhundrafnuttisju milljoner för att upladdningen blir fel.

Humor...


Ni har väl inte missat/glömt

Åsiktstorget?


Som om hypen inte var tillräcklig

Jag, som de flesta andra, tycker det är tragiskt att MJ gått bort. Det är ingen snack om saken. Han är vår generratons Elvis och oavsett vad man tycker om MJ så måste man inse att han påverkat många generationer och producerat och skapat väldigt mycket bra musik. Så visst, jag förstår att jag FORTFARANDE, dagligen, möts av artiklar om MJ och hans förtidiga bortgång. Men, nu tycker jag det går en aning långt när folk runtomkring börjar se hans spöke som tydligen sprider någon form av läkande budskap.

Själv ha jag sett Jimi Hendrix uppträda i mitt huvud men inte f* tänker jag säga att det var ett spöke och, med Amys historik, så tror jag det är betyligt troligare att spöket framkallades av något helt annat än MJ's död. Känns som att det borde räcka med att titta sig själv i spegeln för att förstå att det är dags att sluta. :)


Är det här verkligen vetenskapligt??

Jag skrev ett inlägg för länge sedan om riskerna med att ha anti-propaganda som är missledande. Nu hittar jag idag en "artikel" i Aftonbladet som säger sig bevisa att ALLT intag av hash kan orsaka psykoser. Jag tänker inte debatera för eller emot eftersom de som är emot går inte att prata med och de som är för är troligen för stenade för att tycka annorlunda men jag skulle gärna vilja bidra med lite fakta jag med.

Aftonbladets artikel säger: I testet ingick 22 friska studenter som injicerades med THC, den aktiva ingrediensen i drogen.
Först och främst tycker inte jag att 22 personer är tillräckligt för att göra en studie på. Dessutom har jag itne en aning om skillnaden mellan att RÖKA hash som innehåller THC eller få det injecerat. Visst tusan är det skillnad på att röka heroin och injecera?

Enligt Wikipedia så innehåller THC i hash inte en tillräckligt hög toxitet för att vara dödligt. I vetenskapliga tester har man t.o.m haft svårt för att administrera tillräckligt höga doser för att det ska vara dödligt för djur. Notera även att man i denna artikel säger att det är en skillnad på att röka och injecera vilket bara styrker min punkt ovan.

Jag känner att jag skulle kunna lägga hur mycket tid som helst på att plocka citat ur den här wikipedia artikeln men jag tror jag släpper det. Läs det själva och skapa en egen uppfattning. Kort och gott menar jag bara att man måste vara selektiv i vart man hämtar sin information ifrån.Lysande start på del II av semestern

Så i helgen började jag få duktigt ont i min tå. Tänkte inte så mycket på det då det kändes som att det bara var en nerv som kommit i kläm. Men när jag, 03:40 i Tisdags morse var 10 sekunder från att såga av mig foten så insåg jag att något var väldigt fel så efter ett besök oh farbror doktorn så visar det sig att jag troligen har gikt.

Vad jag inte för mitt liv kan förstå är hur kroppen egentligen fungerar?!?

Jag har för mycket urinsyror i kroppen som jag inte kan bryta ner. Vad gör vi? Äh va fan... Vi lagrar skiten i stortån....!!!!

För er som aldrig haft detta så kan jag inte beskriva smärtan för er. Det GÅR helt enkelt inte. Men, om ni läser nedan beskrivning så kanske ni får en lite susning om hur onte det gör.

Vid en giktattack kommer besvären plötsligt och oftast nattetid. En led, oftast stortåns inre led, blir snabbt öm, röd och svullen. Smärtan blir värre under några timmar, och leden blir mycket känslig för beröring. Ett lätt tryck av exempelvis lakanet kan ge våldsamma smärtor. Du kan få feber, frossa och känna dig sjuk.

Lägg då till att det, naturligtvis, inte går att stödja sig på foten så förstår ni hur de första dagarna har varit på semestern. Illa illa illa. Så nu går jag på 18 Ipren/Alvedon om dagen för att smärtan ska lägga sig. Wohppa!!! Och jag som aldrig tar tabletter i vanliga fall. Hur kul är det då???

Ja ja, en dag i taget men det som gör mig mest orolig är att det som kan orsaka problemen är öl och rött kött. Så nu går man på en rött-kött-ingen-öl diet. Hur otroligt roligt är det då? Får bli ren sprit och kyckling istället. :):)

Hur har ni det då?

Vem har sagt...

...att bröllop behöver vara tråkiga?Jill and Kevin's Unexpected Wedding Entrance - Watch more Funny Videos

Besökare

Jag har märkt att om jag inte gör någonting som  helst med bloggen så har jag ca 14 unika besökare varje dag. Min fråga är, vilka är ni?

!!!!!SPOILER SPOILER SPOILER!!!!!

Om ni, som jag, inte sett klart alla 6 säsonger av Sopranos ännu så rekommenderar jag er starkt att INTE läsa vidare detta inlägg.

Ni som känner mig, och har mig på Fejjsbukk, vet att jag i sjukdomens vecka började titta på Sopranos. Självklart blev man fast och efter ca 78 timmars tv-tittande på 3 dagar så var jag ikapp med säsong 3. 3 hääääärliga säsonger kvar. Men, gissa om jag blev förbannad när jag läste Aftonbladets artikel om den "riktiga" Sopranosfamiljen i New Jersey idag.

Artikeln avslutas med: "Tony Soprano applåderar i sin fiktiva himmel."

???? Det måste ju betyda att HAN DÖR????????? WTF OMG STFU GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!R.I.P Tony Soprano? Eller? COME ON!!!!!

Jag hänger inte med i svängarna

Nu talas det om att Fox ÄNTLIGEN har fått tummer ur för att köra på med Futurama men samtidigt talas det om att orginalrösterna inte kommer att vara kvar eftersom man inte kan enas om betalningen.

Personligen så tycker jag det är otroligt tråkigt när mna byter ut röster men jag antar att det kanske är den enda lösningen för att få till ett gäng avsnitt till? Eller? Vad säger ni? Skiter man i det eller kör man ändå?


Bedrövligt

Media har den senaste tiden skrivit en hel del om att Hultsfredsfestivalen lägger ner. Åsikterna är väldigt blandade bland de som kommenterar men för egen del, som om ni inte visste det redan, så tycker jag det vore oerhört tråkigt om dom slutade köra festivalen. Inte bara för min egna del men för hel Hultsfreds kommun som drabbas på väldigt många sätt. Inte bara den minskade försäljningen under festival veckan men även skolor etc som blir tvugna att lägga ner.

Dom säger att spiken i kistan kom när dom bröt med Live Nation som bestämde sig för att boka in Foo Fighters samma helg som Hultsfredsfestivalen var. Man får tycka och säga vad man vill om detta. Personligen tycker jag det är fult att lägga en festival somma helg som någon annan och det sägs ju att det finns en oskriven regel att men helt enkelt inte gör så men, vissa ska ju gå mot strömen och hitta på en massa annat hela tiden. Skit samma, summa sumarum är att det går piss för Rockparty nu. Men, nästa år ä 25 års jubileum och jag kan GARANTERA att det kommer att krävas en hel armé av Kronofogdsanställda för att stoppa den festivalen. Personligen ser jag fram emot det.

Så, kort och gott... Festivalen dör inte om vi inte sviker så upp till kamp nu och visa att Sveriges äldsta och mest mångsidiga festival förtjänar att vara kvar.

Tänk på barnen och musikframtiden....


Bilden tagen 2008 på Hultsfredsfetsivalen

Here we go again

Jag tycker fortfarande det är konstigt att vi har lagar som försvarar rashat men har lagar som gör det tillåtet att diskriminera homosexuella. I många civiliserade länder får homosexuella inte gifta sig och  i Sverige får man inte donera organ om man är homosexuell. Jag tycker det är fult om jag ska vara helt ärlig att lagstadga hat mot homosexuella.

Innan folk nu börjar skrika om att det inte är naturligt och att det står i bibeln så kan jag säga att för 100 år sen var det svarta det handlade om, för 50 år sen var det kvinnor och trots allt vårt bättre vetande så beter vi oss på detta sättet ändå. Pinsamt och trångsynt.

Blir dock glad när jag läser om det öppna brevet till Sverige från England. Stå på er Svenskar!!!!

Passa även på att kolla på denna reklamfilmen som Björn Borg släppte som utan tvekan är den bästa på länge...!!!


Vad vet vi om vad som finns där ute egentligen?

Är det bara jag som blir förundrad över att vi fortfarande verkar hitta saker i haven som vi aldrig hört talas om? Eller, egentligen är jag kanske inte det med tanke på vilka enorma ytor vi talar om men ändå... Det måste ju finnas en gräns för hur lång tid det kan ta innan allt är upptäckt?

Jag har en liknande teori om människokroppen. Min fråga är hur lång tid det ska ta innan vi förstår oss på människokroppen tillräckligt bra för att kunna lösa alla sjukdomar. Någon gång MÅSTE vi ju komma fram till en upptäckt som gör att vi förstår hur man ska göra för att lösa de problemen som uppstår? Det finns ju inget på en bil som inte går att laga t.ex så det känns som att vi borde kunna komma dit med människokroppen snart med?


Idag fyller min lilla snäcka 9 år

GRATTIS från oss alla!!!!


Kan man annat än att älska?


Det är väl då själva fan att man inte kan lita på folk längre.

Jag blir så förbannad när folk, och företag, i maktpositioner (politiker, läkare, marknadsledande företag) håller på på det här sättet

Det är väl själva FAN att man inte ska kunna lita på dom utan att ifrågasätta allt man ser omkring sig. 

Jag inser att man inte kan lita på ett inlägg skriver på någon obskyr blogg men när jag går till Ica och blir lovad en sak så vill inte jag behöva ifrågasätta det. Dessutom har jag ju inga möjligheter till att göra det!!! Står det ekologiskt och svens producerat på förpackningen så kommer ju ingen annan i butiken att säga annorlunda och ÄVEN OM hemsidan www.kollaomföretagetsdjävulenhelvetet.se fanns så kan jag ju inte gå runt i butiken med min dator och kontrollera varenda produkt jag köper?

Baz Lurman sa det bäst när han i "låten" Sunscreen sa: Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.

Ta er ett par minuter och lyssna på denna. Finns inte många som sa det så enkelt och rätt som honom:När ska dessa människor lära sig...

Otippat att ett band med bröder bråkar opch håller på. Känns som att man borde fått sig sin läxa efter Oasis om inte annat.

Vill också ha stort hus

Hur stort hus måste man ha för att nedan kommentar ska bli aktuell?

"Om jag går hem till premiärministern och - för att göra ett gott intryck - tar med mig kvinnligt sällskap - är det svårt för honom att veta om det. Och sen, även om det skulle förekomma sexuella förbindelser, skulle han även fortsättningsvis vara ovetande, och därmed skulle händelsen inte få några konsekvenser vare sig juridiskt eller moraliskt, sa Ghedini den 18 juni enligt nyhetsbyrån Agi."

Berluscioni borde kanske tagit sig till Norrköping istället där åresta första, och enda, sexfestival går av stapeln idag.

Sonisphere blir roligt....

05:00 Rammla ur sängen
06:00 Hämta YoHanna, Fryday och Akilles
06:30 Get the hell out of dogde
08:00 Touchdown Hultsfred
08:01 Öppna första ölen
08:02 14:00 Förfest
14:00 - 02:00 Se en jävla massa band
02:00 Se Metallica
ca 04:30 Äntligen nå bilen
06:00 Touchdown Växjö

Did anyone say tired?


Vad tänkte dom med nu!!!

Ryktet säger att det är 40 - 50,000 biljetter sålda till Sonisphere.

Hawaii, scenen som Metallica spelar på, rymmer 27,000....????

(Spelschemat är nu för övrigt släppt. http://se.sonispherefestival.net/spelschemat-faststallt/)


I beg to differ

Idag skriver man att en låg IQ inte orsakar en för tidig död men jag tänker inte hålla med här.

Jag tror inte att någon med IQ 160 hoppar ner i en lejongrop och skriker "Om Gud finns räddar han mig" eller har sex på ett hustak 25 meter över marken och rullar ner till sin död mitt i akten.

För fler idioter som orsakat din död pga dumhet så rekommenderar jag denna listan.


Trendsättare suger

Jag har aldrig varit mycket för trendsättare och jag är det definitift inte nu.

Aftonbladet rapporterar att Fru Beckham nu tagit steget mot att förminska sina bröst.
(källa: http://www.aftonbladet.se/wendela/article5483783.ab)

Det var bättre förr!!!!

Hultsfredsfestivalens framtid.

Det skrivs både på Expressen och Aftonbladets hemsidor att Hultan gick med förlust i år igen. Ok, det är inte helt klart ännu eftersom efterspelet av Sonisphere ska in i beräkningen med men vad man vet är att man sålt ca 1500 biljetter för lite i år.

Det är ingen hemlighet att Hultsfredsfetsivalen är min favorit festival och jag tycker personligen att det hade varit tragiskt om den gick omkull. Det måste ändå vara en av de äldsta festivalerna i Sverige (Sedan 1986 om jag inte minns fel) och helt klart den festival som ebjuder det absolut bredaste utbudet av artister.

Det är alltid många som klagar och säger att dom inte får dit de bra banden men när man riktar sig till hela musiksverige så ställer jag frågan, hur ska man göra? Tror ni inte hipp-hopparna jublade över 50cent? Och rockarna över Ozzy? Men har man inte en renodlat rockfestival, eller en popfestival så KAN man inte tillfredställa alla och jag tycker att det är det man måste ta sikte på. Inse att Hultan är den svenska festival som ger absolut mest variation för pengarna.

Roskilde har ju lagt upp sitt tänk på det sättet och det går ju bra för dom. Roskilde tävlar o andra sidan inte med 18,000,000 andra festivaler i Danmark och det är nog ytterligare en anledning till att det inte går så bra. Fler och fler nischade festivaler dyker upp och då väljer folk det säkra föra det spännande.

Svininfluensan, here I come

Lyckades ju efter Roskilde bli något makalöst sjuk men, hängiven som man är så blev det ju Hultan i alla fall. Det som dock inte var så kul kanske var att typ 60% av alla som var med i Huset blev sjuka med. Jag skyller det delvis på Sofia för hon blev sjuk 4 minuter innan mig.

Det som jag tycker är lite konstigt dock är att jag faktiskt aldrig varit med om att en förkylning smittat så hårt, så snabbt. Kan det vara svinflunsan? Vi får helt vänta och se om man blir ett ännu större svin än man redan är. :):)

Hultsfredsfestivalen 2009 Dag 1 (Onsdag)

Nu har jag suttit i nart 3 timmar och bloggat och förkylningne gör sig påmind så Onsdagen får ni imorgon.

Sov sött mina festivalare.

Kram!

Hultsfredsfestivalen 2009 Dag 2 (Torsdag)

Dag 2 var en mycket bra dag. Många bra band, många härliga överraskningar och en hel del bra kort.

Det första som intogs var Madcon som var helt och hållet på en hunch men ack vilken tur att vi gick det. Helt klart en av kvällens största överaskningar. En otrolig energi och ett härligt tempo och humör gjorde att hela Teater gungade i takt trots att det kändes som att det var många som aldrig hört dom innan. Dom lyckades helt enkelt engagera en hel publik utan några större problem. Mycket bra var det.

Mellan dom stora så blir det ju blit besök hos de andra banden på vägen. Howling Bells och Mohammed Ali var två sådana band som imponerade.

Hello Saferide, Regina Spektor, White Lies, Sonic Syndicate, Killers, Marnie Stern och slutligen Takida gjorde dag två till en mycket lyckad sådan.Kvällen mest otippade piercingMadcon
Howling Bells
Hello Saferide
Regina Spektor
White Lies

Sonic Syndicate
Marnie Stern


Hultsfredsfestivalen 2009 Dag 3 (Fredag)

Fredagen var helt klart en av dom bättre dagarna med rätt ok väder och otroligt många bra band som spelade.

Det hela började med Lillasyster i ett fullsmockat Teater. Kännslan att står med såååå mycket folk och sjunga allsång med alla var helt makalös. Dessutom är dom ju ett sju-helvetes bra band med härlig scennärvaro och en otorlig förmåga att piska upp en stämning som inte är av denna världen. En av höjdpunkterna var när trummisen fick ett frispel och hoppade av scenen och in i publiken.

Efter Lillasyster blev det Anna Ternheim som också var väldigt bra. Jag är ju otroligt svag för kvinnliga singer songwriters så det går utan att säga att det var bra.

En av dom absoluta höjdpunkterna var Madness, men för er som läser bloggen så är det ingen överraskning. Vilket otroligt bra band det är. Många av er kanske inte vet vilka dom är men oftast när man börjar nynna, eller sjunga på, "Our House, in the middle of the streeeeet" så brukar dom flesta veta vilka det det är. Och vet man vilken den låten är så bör man se Madness då i stort sett ALLA låtar dom spelar är hits från en svunnen tid som om och om igen spelats på barer och i rökiga lokaler.

Mando Diao var också mycket bra och kommer utan tvekan att ersätta The Hives som årets festivalrockband när det väl blir dags. The Hives håller dock förstaplatsen fortfarande och kommer ju till Sonisphere så Mando Diau får nog vänta minst ett år till.

Sen hände det.... Lenka.... Det går inte att med ord beskriva vad som hände under hennes föreställning. Ytterligare en singer songwriter så att det skulle vara bra var ingen överraskning men, jag säger som jag sagt till alla andra, jag förstår nu vad nyreligiösa människor går igenom mentalt och kroppslig när dom säger att dom hittar gud. Den innre friden, hoppet om medmänsklighet och ett gott liv som skjuter in i en som en kanonkula från 0,5 meters avstånd. Jag förväntar mig inte att någon ska förstå så jag tänker inte ens fortsätta hylla henne man jag kan säga att ribban sattes och alla andra jämnförs nu med henne.

Och med det sagt så kommer nu bilderna.
Lillasyster

Anna Ternheim
Bilderna på Mando och Madness blev inget bra så det blir helt enkelt till att avsluta med.......

Lenka"Like a song"

Hultsfredsfestivalen 2009 Dag 4 (Lördag)

Lördagen var, i mina ögon, helt klart den sämsta dagen. Det var inte bara den dagen då det var absolut sämst väder men även det tunnaste utbudet. Det enda som egentligen var något att se var ju Ice Cube men det missade jag med pga kö/biljett problem med en vän. Skit samma. 

Sahara Hotnights han jag se ett par låtar med men det var verkligen tråkigt. Jag tycker det känns som att "enformighet" var Lördagens tema på musiken. Recencenterna skriver att dom vuxit upp och hittat sig själva nu men om det är detta som är resultatet så tycker jag att dom ska ta och gå vilse igen för så otroligt enformight och slentriant som detta var var helt enkelt inte kul. När man dessutom tar upp Andrew W. K. på scenen och kör en frikking ballad så blir man bara ledsen i ögat. Speciellt när man VET vad han är kabapel till i form av upp-tempo-musik.

Winnerbäck såg vi och det var tydligen väldigt bra om man gillar hans musik. Jag har en 2 -  låtar som jag tycker om men efter 1,5 timmar så låter allt PRECIS likadant i mina öron. Stora creds dock för att ha spelat 4 olika shower på lika många dagar samt sista numret där han stod helt själv på scenen med en gitarr och trollband publiken. Det är inte många som klarar av det.

Viktigt att notera är även att Werner har skaffat en kompis, som i sin tur skaffade honom en kompis till... ;)

Det var allt för Lördagen så titta på bilderna och ha kul...
Winnerbäck
Hultsfredsfestivalen Dag 1

Hej vänner....

Är nu hemma och försöker kurera mig. Kommer lägga in bilderna från Hultan och skriva lite något senare. Pallar inte göra mycket mer än att försöka överleva just nu. :)

Hultan dag 1

Då var det touchdown i Hultan. Klockan är 12:21 och Max, Carl, Sofia, Sandy och jag blörjar bli duktigt i gasen nu. Resten väntar vi på och hoppas att dom kommer snart.

Vänner, är ni på Hultan och vill ses så skicka ett meddelande här. Huuuultan is da shite....

Roskilde final pics och summering

Jaha, då var man hemma igen. Och människa... NOT!!!! Känns som att jag gått på heroinavänjning inatt. Svettas-frysa-svettas-frysa... Snarka, hosta svettas-frysa. Jag försökte få det till att det berodde på min otroliga solbränna jag dragit på mig men mina partners in crime hävdar att det är bakfyllan som kom nu. I vilket fall som helst så är det som det är. :) Känns JÄVLIGT motiverat att dra igång imorgon igen. He he eh he.... 

Men, Hultan är ju mitt skötebarn så det ska nog gå bra.

Här kommer nu de sista bilderna från Roskilde.

Dagens skylt:

Denna skylt betyder att det är ABSOLUT förbjudet att flyta över publiken medans dom höjjer sina händer i skyarna och hyllar dig. Säger ju en hel del om hur folk festar på Roskilde. :)


Här har vi Mr Entertainment. I utbyte mot publicering på bloggen lovades jag en fyrdubbling av besökare på min hemsida. Får se om det funkar. :)


Och här har vi resten av mingel/fest bilderna från Söndagen.Denna kan kräva en lite förklarning. En av tjejerna som var med kom hem en natt och hade massor med bilder som flashade lite hud. Jag blev naturligtvis intresserad av vilken sorts kamera det var eftersom min kamera in tog sådana bilder. Anyhow, det ena ledde till det andra och vips så tog min kamera sådana kort med. DOM kan jag naturligtvis inte lägga ut här men Sofia bjöd på en liten show i alla fall. Tack!


Och så banden:

Ulf Lundell:


Eagles of death metal:


Madness: Alla ni som ska till Hultan, you're in for a treat. FY FAAAAAN VA BRA DETTA VAR!!!!!!Och till sist, Coldplay:


Kort och gott så var Roskilde i år VÄLDIGT bra. Härliga band, strålande väder och, som vanligt, underbart folk att umgås med. Tack till alla mörkgröna, tack till billjarde med trådstump, tack till rosabollrugby, tack till alla ölfrukostar, tack för nationalsången och Wonderwall, tack till party taxin, tack ribbis utan ad libitum och tack till alla er andra som var med.

Ses nästa år. Vher gang.... (Nei det tror jag slek ikke)

Och här kommer bildernaI got you on tape:Slipknot:

Roskildefestivalen Dag 3

Is there a purse that matches the bags under my eyes?

Fy i satan vad trött jag är idag..... Oj,  oj oj.... Och man blir ju så dör lagom glad när man vaknar tidigt som vanligt och gör sig redo för frukosten och upptäcker att dom inte alls öppnar 0730 som alla andra dagara. GAAAAAAH...

I need coffee....

Dessutom har jag blivit rånad.... På två timmar av mitt liv. Jag är ledsen men Slipsknut (Slipknot) var fakttiskt något av det sämsta jag sett påp länge. Det enda som var riktigt cool var när dom fick alla att sätta sig ner och sen hoppa upp. Låter kanske inte så spännande men Johanna, du vet ju om inte annat vad jag menar. Men utöver det var det faktiskt riktigt dåligt. Kan kanske ha att göra med att jag inte kan några av deras låtar men, jag säger som Peter sa: "Ni som lyssnar på sånt här, hör ni någon melodi?"

Utölver det
var det inga stora akter igår så det var mest att springa runt på de små scenerna och leta guldkorn. Gick inte så där superbra men visst var det underhållande. Så med det sagt, nu är det Söndag och DET KÄNNS.... He he he he....

Bilderna kommer senare....


Dagens citat

"Smoking kills... Men om du har frrack klarar du dig"

"Jag hittade en kebabrulle på toaletten"

Dagens citat

"Smoking kills... Men om du har frrack klarar du dig"

"Jag hittade en kebabrulle på toaletten"

Roskildefestivalen Dag 2

 

Morgon min kära vänner.


Då har man överlevt ytterligare en dag. Frukosten är intagen och det börjar vankas nummer uno... För dagen då dvs... Kan ju säga att man är ju inte helt galet sugen på att knäcka en nu men, ska  man in i dimman så ska man. Inte mer med det.


Gårdagen bjöd, som förväntat, på mycket roligt. Faith no more var utan tvekan top 3 någonsin. Otrolig bra och alla gamla klassikerna kom och det var bara sååååå bra. Sa jag det innan kanske.. he he he....


Nåväl, ikväll är det revben och sen på att igen med Slipknot. Är inte så mycket annat idag som lockar.


Kram på er och slit på i sommarvärmen... Och by the way, SKÅL!!!!

Faith no more:
Nick Cave and the Bad Seeds:Oasis:
N.I.N:


Roskildefestivalen Dag 1

Hej hej  alla vänner...


Nu sitter man i hamnen i Roskilde och har precis ätit frukost. Solen skiner redan och det båda  gott inför dagen. Många bra band idag och peppen är på topp. Gårdagen bjöd på en hel del kul med i form av band och evenemang.  Akilles, fick du mitt mms? Om inte, se sista bilderna. Tjejerna som åkte med mig satte ju igång redan vid 9 så det var en ganska lång biltur till Roskilde. J


Nåja... Njut av bilderna...
Väl inne på området:
.

Pettter: Riiiiktigt bra.....Kattzenjammer: OMG va bra....!!!!!
Groundation: . Så bra som alla sa att dom vaVolbeat:Roskilde by air:
Gay FISH!!!!


Touchdown

Nu är vi framme i Roskilde och 3.e ölen är borta. 28 ghrader varmt och livet är bra...

Imorgon kommer första bilderna. Puss på er.

RSS 2.0