Det här var ovanligt korkat

Jag vet, många av er tänker säkert:"Men va fan, det är ju Aftonbladet som skrivit artikeln om "Världens tuffast jobb" så vad hade du förväntat dig?"

Jo, det är sant men det här var verkligen ovanligt korkat... Vad är då Världens tuffaste jobb? Jo att åka ner och leva, som 700 milljoner andra kvinnor gör, i en stam i Kenya i tre veckor (TRE?!?!?) och blogga om det.

Ja herregud.. Hur ska hon överleva. Tänk den som hade fått vara doktor, eller oljeriggsdykare eller elitsoldat istället...

Väggmålningen

Fick spatt häromkvällen när väggen skulle göras klar så jag tog mig frihet att fullkomligt bombardera väggen. :)


Spännande röst att vänta...

Jag tänker inte göra detta inlägget till ett för eller emotinlägg men jag ville ändå ta ett par punkter som jag tyckte var lite kul. På Aftonbladet.se häromdagen skriver man en artikel om den kommande röstningen på Proposition 19 i Kalifornien, dvs legaliseringen av Marijuana.

En anledning till att jag inte har för avsikt att diskutera för eller emot är för att sidorna i debatten är så otroligt skeva. Primärt på nej-sägar sidan. Se bara i USA där marijuana formellt är klassat som lika farligt som heroin och det är klart att om man går under den tron så förstår jag att man inte vill legalisera marijuana. Och om man lägger sig på den nivån så vore det väldigt intressant att se var jänkarna klassar alkohol och tobak som. Atomvapen? Aids?

I vilket fall som helst ska det bli väldigt spännande att se hur dom ställer sig till det hela den 2:a November i år. Kalifornien har ju varit banbrytande vad det gäller en hel del, rökförbud på allmäna platser t.ex. Vi får väl se vad deras ja kommer att leda till.I Kalifornien används ju marijuana redan idag som "medicin" för att t.ex dämpa sioeffekter av bromsmediciner samt smärtstillande för t.ex canserpatienter. Hell, räcker med ett intyg från en läkare att du är lite deprimerad så kan du få tillstånd att röka det men detta är ju dock en lag stiftad i staten Kalifornien och den är ett direkt brott mot landets lagar vilket innebär att FBI KAN om dom vill, gå in och stänga dispensaries (Butiker som säljer till dom med läkarintyg) vilket har skett vid ett flertal tillfällen. Frågan är vad som händer om man låter gemene man röka lite gräs närhelst dom känner för det...

Gick ett rätt bra reportage om det hela på SVT häromdagen som jag tycker ni ska kolla. Skönt med lite oberoende journalistik för en gångs skull. Kolla här (Klipper finns kvar tills den 14:e Jan 2011)

People are awesome, but internet is awesomer...

People are awesome:


but internet is awesomer:


Mina funderingar om saker och ting...

Ni som varit trogna läsare sedan starten vet att jag kan ha en tendens till att se roliga saker i vardagliga saker. Men, det har inte varit så många uppdateringar av den sorten på sista tiden. Inte för att saker och ting blivit mindre roliga men mer för att jag inte bloggat så mycket.

Men, mina vänner.... Nu tänkte jag att jag skulle ta och skicka upp lite bilder i ett kollektiv. Enjoy!


Vet egentligen inte varför jag tyckte denna var så rolig men jag antar att det handlar om att jag är väldigt nyfiken på hur falsk kokt skinka ser ut... :):)Kul att grilla med vänner just för att man får se vad folk hittar på. Grillade Gorbys piroger är dock något heeeelt nytt för mig...Sen måste man ju tydligen dränka den i Beasås och chips med. ÖPÖKöpta cykel häromdagen och tyckte det var snällt av dom att låt en få nyckeln med.Just denna bilden är inte så kul men ta en minut eller två och läs vilka kreterier som ska uppfyllas för att få en ros. Titta sen på bilden under som är från samma tidning, samma dag.Vardagshjälte? Någon som hjälpt någon annan? O'rly????Hur tänkte man här? Turismen TILL Sverige slog nytt rekord och de utländska turisterna stod för den största ökningen??? Vem skulle annars ha gjort det?Den här behöver ingen kommentar... Bara sååååå rolig.

Book of answers

Vi ställs alla inför val, varje dag... Vad ska jag äta idag? Vem ska jag ringa? Vem ska jag vara? Vad för sorts människa ska jag vara? Många av våra val gör vi lika naturligt som att andas eller lyfta en arm men andra val kräver ju lite mer eftertänksamhet.

Vet inte varför jag egentligen skriver detta för jag kan inte ens bolla det hela med er men jag känner ändå att min älskade lilla blogg har på något sätt blivit ett sätt för mig att ventilera. Känner mig kanske trygg i att göra det då jag vet att det inte är allt för många människor som läser bloggen.

Eitherway.... Livet går vidare och idag var en bra dag. Ska bara försöka komma på ett sätt att hantera det underbara i mitt liv.

Med nöd och näppe

Då börjar det... FB uppdatering efter FB uppdatering som rapporterar om det annalkande hotet från norr...

Snö...

Dag 1: Snön har inte nått oss ännu men rapporterna är solklara. Det är på väg. Vi har barikaderat våra fönster, skruvat upp elementen och gjort oss redo men som så många gånger för är man aldrig beredd. Jag ska snart utanför dörren och hoppas bara att jag inte blir överraskad. Vi har kämpat för hårt för det här, jag och mina kamrater. Vi måste... jag säger MÅSTE överleve en gång till. För mänskligheten, för barnen, för framtiden...

Föreläsning i galenskapens tecken...

Hej och hå vänner,

Har precis kommit hem från dag ett på ledarskapsutb. jag går på nu och jag måååååååste bara tipsa om en föreläsare vi hade idag. Jag inser att kanske inte allt för många av er som läser det här står i begrepp att boka en men om ni någonsin skulle få för er att boka en föreläsare så rekommenderar jag START Gunnar Åsberg.

Den här killen var helt galet rolig, filosofisk, underhållande och djup.


"kärlek är att vilja någons positiva utveckling"

"Hon är inte min att ha, hon är bara till låns i mitt liv..."


Back to school

G'morr vänner.

Då var det dags att peppa sig själv till en två dagars lång ledarskapsutbildning. Spännande värre. :) Förklarade för dottern att det är som att gå tillbaka till skolan vartpå hon svarar:

"HA... NU vet du hur det känns..."


Tack för den... :)En ny start?

Är det inte så det känns ibland?

Kasta kläderna, sälj boendet, aktierna, barnen och bilen. Klipp kreditkorten, ta på dig sandalerna, batiktröjjan och vändra söderut. Vart som, bara bort?

Jag gick nyss igenom en väldigt tung period i mitt liv och jag har fortfarande sviter av det men jag har insett att det är ingen ide att försöka rättfärdiga mitt manodepresiva beteende med att mitt hjärta krossades. Ja, det gjorde, nej... det GÖR ont men det är ju uppenbart att det är bara jag och de i min omgivning som drabbas. Det är dags att gå vidare.

I mina funderingar på hur man enklast gör det återkommer en tanke: "En ny start..." Det hade varit så skönt att börja om. Ny plats, nytt jobb. Tolka mig rätt, jag älskar mina vänner här, jag trivs i min lilla stad och jag har ett bra jobb men ändå. Jag antar att jag är lite av en rastlös själ. Hela min barndom, fram till 17 års ålder, var jag tvungen att återuppfinna migsjälv med ett par års intervaller så jag har det i mig känns det som. Nu har har jag varit i min lilla stad i snart 17 år och det börjar kännas.

Så, vem ska med?

Fucking jävla Café World

Jag skulle nog kunna säga att jag älskar mitt Fejjsbukk. Jag tror många av mina vänner skulle vilja att jag spenderade lite mindre tid med att göra massa inlägg där och jag inser att jag nog ersatt dig, min älskade blogg, med fejjan. Men jag tror jag ska försöka hitta tillbaka hit lite igen för jag... blir... galen.

Som ni alla vet finns det Ett hundra trettoitolv milljoner olika små skitspel man kan fördriva tiden med och jag, som alla andra fastnade för de tre stora. Maffia War, Farmville och Café world.

Jag har lyckats slita mig ur maffia och farmville träsket men har på bekostnad av den kampen nu blirvit helt hooked på Café World. Tolka mig rätt nu, jag uppgraderar inget, köper ingen inredning, skiter fullkommligt i om mina kunder är nöjda eller inte utan det har blivit en ren och skär jävla IN YOUR FACE utmaning nu att få level tre på alla maträtter som finns.gone.jpg image by nin9toniteMen, jag tror jag behöver hjälp. Det KAN inte vara normalt att sitta och planera sitt spelande utifrån hur dagen ser ut. "Då ska vi se, klockan är 12, jag ska upp om 7 timmar då passar det bra om jag lagar den här maträtten"

Jag menar, seriöst... Hur FAN ska det gå när jag åker till Stockholm i helgen? (Är du inbrottstjuv och läser detta så är det det vanliga som gäller. Min menstruerande pittbull med aids är hemma själv...) Visst, laga en rätt som tar två dagar att göra tänker ni kankse då. Ja, det skulle man kunna göra men då förlorar man sin "X antal dagar i rad" streak och så kan vi ju bara inte ha det.

Livet hade varit så mycket enklare om jag kunde odla majja i Farmville, sälja skiten i MAffi Wars och sen säljs munchies i Café World. Då hade alla fått spela efter mina regler.

 


En vinnare ibland oss

Jag hade turen att få spendera mina bortslösade gymnasieår med ett underbara människor. Vi grät, skrattade, drömde och flög tillsamans i en härlig kakafoni av ljumet kaffe, blöta nätter, brustna hjärtan och spirande kännslor. Och som vanligt, när drömen tar slut, står alla med klumpen i halsen och lovar varandra dyrt och heligt att man visst det ska hålla kontakten och att man visst det ska ses igen, på samma plats, på ett givet klockslag, fem år senare, oavsett vad man har för sig. Klart man hade släppt allt och alla för sina vänner då. De vänner som var med vid första riktiga brakfyllan, de vänner som höll om dig när natten var för svart och de vänner som vaknade brevid dig, såg sig omkring lite förvirrat och brister ut "Saaaatan vilken kväll".

Och så en dag, i slutet av 90-talet, stod vi alla där. Plakaten runt omkring oss skvallrade om vilken lycklig barndom vi alla kom ifrån, eller rättare sagt, vilka sadisktiska föräldrar vi alla verkade ha. Släpen stod på led och det doftade björkris, cigarr och skumpa. En efter en, allt eftersom kvällen tog slut, försvan folk som i en dimma.

Dom bara tonade ut för att aldrig höras av igen...

Jag brukar, för skojs skull, googla mina gamla vänner för att se lite vad dom har för sig nu för tiden. Ok, vissa behövde man inte googla för att hitta, det räckte med att slå på MTV (TACK FÖR DEN) men andra har hållt sig väl dolda. Ett namn som trillade fram på min skärm häromdagen var Nina. Lilla söta Nina som med en ljuv röst sjöng sig igenom gymnasiet med den klaraste, oskuldsfullaste rösten jag någonsin hört. Och varför dök hennes namn up? JO! Hon är en av webjokrarna till Melodifestivalen.

Jag vet, långt inlägg för att promota en vän men det vore såååååå kul om ni tog er tid och lyssnade på låten. Lyssna hellre än att titta då videon slängdes ihop på lika många minuter som det tog att sjunga låten. Sen tycker jag faktiskt ni kan ta och rösta med. Ni kan alla klara er utan 3,60kr och om det är det som krävs för att ge Nina, och hennes låt "Vem saknar dig" en chans att få tävla med jättarna så tycker jag det kan vara värt det.

Om hon är snäll nog att fortsätter uppdatera mig i vad som händer så uppdaterar jag här med.

Nina - Vem saknar dig?P.s Spread the word brothers and sisters....

P.p.s Kan även passa på och promota Ninas Myspacesida med där ytterligare en vinnarlåt ligger.


Ett förlorat budskap

Som "musiker" så är jag allergisk mot alla verktyg som gör att en person som inte kan sjunga/spela helt plötsligt kan låta hur bra som helst. Exhibit A: The autotuner (THANKS CHER!!!!)

Men, på neare tid har folk funnit ett användningsområde för autotunern som inte kan ses som något annat än makalöst underhållade. Exhibit B: (Synd bara att hon är republikan, annars hade hon LÄÄÄÄÄTT fått min röst)Ytterligare en awesome mashup....


Och internet gör det IGEN....!!!!!


RSS 2.0