Jag samlar skrot - Eller inlägget om hur den minsta lilla saken kan betyda något speciellt.

Jag har väldigt lätt för att bli starstruck. Minsta lilla respons, återkoppling eller pryl kan få mig att bli fnittrig som en liten skolpojke igen. Men jag tror att det har mycket att göra med att jag är en väldigt visuell person. Mina minnen kommer från en liten stn jag hittade när vi tog vår första promenad tillsamans, eller den första vinflaskan du tömde i min längenhet. En glasskärva kan påminna mig om en hel kväll av galenskap och en halsduk kan behålla en doft i mitt sinne långt efter att omgivningen satt sin egna doft på den.

Som bevis presenterar jag er med årets "skatter" från Hultsfredsfestivalen. :):) (Jag vet att det är fjantigt men JAG tycker det är kul)


Blaine Cartwright från Nashville Pussy ville inte ha sin mugg...


Sanna Carlstedt ville inte heller ha sin mugg...


Roddarna kastar tejp inför riggningen av Duck Sauce


Sanna Carlstedts plektrum

Men, trots alla dessa trofeér (Ja jag vet.. spela med lite nu..) så måste jag ändå säga att något som verkligen gjorde mig glad var att jag kunde glädja någon annan med ett par berömmande ord...

Day 28 - En låt som får mig att känna mig skyldig


U-S-A! U-S-A! - Eller inlägget om att nu bär det snart av...

Ja mina vänner då bär det snart av till ländet i väst. Ser verkligen fram emot att få träffa syrran och hennes familj igen så det kommer bli underbart. Lyckades även, genom att "skylla" på alla barnen som är med, få igenom en tripp till Universal Studios vilket kommer bli sjuk kul. Varit där ett par gånger innan och som tv/film nörd som man är så är det ju lite av ett Mecca.

Utöver Universal så har jag lyckats smyga in en liten fotosession på Hollywood Forever vilket jag innerligt hoppas kommer bli toppen. Har längtat så efter att få fotografera lite änglar... Måste bara komma ihåg att inte blinka...


Svårt att vara aktuell - Eller inlägget om hur man måste vakta sin tunga...

Sitter här och ugglar och försöker komma på något att skriva om och allt som det pratas om just nu är Norge och allt som händer där. Mitt problem är att jag har väldigt mycket att säga om det men problemet är att eftersom det hände i vår bakgård så gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun.

Det är knappt jag känner att jag ens kan skriva ovan utan att riskera att trampa på någons tår. Tolka mig rätt, jag lider fruktansvärt med norrmännen nu och alla drabbade men jag lider lika mycket med alla, oavsett om det händer i Norge, Sverige, Irak eller USA. (Eller någon annanstans i världen...) Känns bara som att man blir lite mättat av all mediabrus bara för att det hände just i Norge.

Jag vet inte, skit samma. Jag får helt enkelt inse att det är ok att prata om sånt här så länge ingen i ens närhet har någon koppling till det som hänt.

(Var ett tag sedan men...) Dag 27 - En låt jag önskar jag kunde spela


Vems axel? - Eller inlägget om att Fraggelberg ger sig ut i dejtingträsket.

Ja men se där ja... Det var det nog inte så många som trodde så låt mig stilla er oro och försäkra er om att era mammor och systrar inte är i någon fara...

Men, sanningen är att det är bra ensamt ibland och jag måste säga att även om jag personligen inte tror på den samhällsinstiftade regeln om hur relationer ska se ut så förändrar inte det att även jag vill ha någon att mysa med ibland. Vissa går ut och raggar och visst, det kan väl finnas någon charm med det men jag måste säga att det är för jävla mycket jobb och dessutom gör man ju allt omvänt... Man skriker på varandra en hel kväll utan att egentligen ens komma fram till något, sen hamnar man i säng och utan att göra saker och ting besvärliga för någon part sparkar den ena parten ut den andra innan båda nyktrar till tillräckligt mycket för att de glorifierande glasögonen ska trilla av och verkligeheten ska blotta sin smutsida sida.

Nej vet ni vad, jag vill inte ha det så. Jag vill ha någon jag kan lära känna och umgås med på 100% ovillkorslösa krav men ändå någon som man har kännslor för. Någon man kan träffa när ensamheten faller på. Någon som vill haka på gänget och festivala eller bara rusa runt i stan en varm sommarnatt. Vissa säger KK, andra säger friends with benefits och jag tycker faktiskt att den engelska varianten är mycket mer sägande.

Svammel svammel svammel... Kände bara att jag var tvungen att skriva något. Eller kommer det ett DOOOOOOOON'T här snart nu eller?

HELA HULTSFRED KUTAR DITÅT - Eller inlägget om OMG OMG OMG OMG

Vid 00:34 kan jag säga att jag var med om den absolut ballaste publikupplevelsen på läääääänge. Första gången vi rusade hamnade alla i en stor hög i mitten för ingen fattade vad som verkligen hände men sen jävlar!!!!Hultsfred Del I - Eller inlägget om hur det blev en bra sommar ändå

Då mina vänner var årets festival avklarad och det är med vemod i själen som jag sätter mig här nu för att försöka sammanfatta de dagar som gått. Jag önskar att hela världen fick vara med för det GÅR inte att förklara hur trycket framför Hoffmaestro fick folk att bokstavligen talat trilla över sig själva. Och det GÅR inte att beskriva hur Sanna Carlstedts skönsjungande humor gör en varm i hjärtat. Det går inte förklara hur skräckinjagande det var att stå längst fram på Torsten Flink, bara en halvmeter får hans verbala förmåga att tysta städer. Det går inte att förklara hur pulsen rusade till Royal Republic eller hur blodtrycket steg till Nashville Pussy. Det går heller inte förklara gemenskapen, det nya folket man träffat och kärleken som flödade. Så jag ska inte ens försöka.


Vad jag dock tänker göra är att rikta ett stort tack till FKP Scorpio som tog sig an festivalen i år trots att dem visste att dem skulle gå back. Jag har sagt det förut men det tåls att säga igen. Ett stort tack till dem för tron på festivalen. Och jag vill tacka alla som faktiskt dök upp. Ja, media skriker om hur dålig uppslutning det var och ja, media säger att festivalen gått i graven ännu en gång men de kunde inte ha mer fel. Man har REDAN börjat planera hur man ska göra nästa år bättre, fetare och mer underbar. Och för oss som var där så brann den sanna lågan som är Hultsfredsfestivalen starkare än någonsin.


Det är tack vare folket som dyker upp som en festival blir vad det blir. Visst, området, banden och organisationen i all ära men ack va tråkigt det hade varit utan alla underbar människor som springer runt i konstiga peruker, kroppsmålningar och leenden från öra till öra.

Avslutningsvis vill jag bara säga: Vi ses 2012…


Hultsfred Del II - Eller inlägget om artisterna som får dybottnen att gunga (Bilder)

Lite tråkigt att man inte fick ha med sig systemkamera så bilderna är av den kvalitén man kan förvänta sig. O andra sidan hade jag så sjukt kul att jag glömde ta kort på hälften av banden. :PBob Hund


Witchery


Duck Sauce


Johnossi


Erasure


Raubtier


Torsten Flink


Nashville Pussy


Sanna Carlstedt


Melissa Horn


Raised Fist


Little Marbles


Prodigy
Hultsfred Del III - Eller inlägget om artisterna som får dybottnen att gunga


Melissa Horn


Royal Republic


Duck Sauce - Publiken


Duck Sauce - Barbara Streisand


Duck Sauce - Barbara Streisand Del II


Jan Cardells elektriska orkester


Johnossi Del I


Johnossi Del II


Erasure Fotdansen


Torsten flink Del I


Torsten flink Del II


Sanna Carlstedt


Hoffmaestro Del I


Hoffmaestro Del II


Hoffmaestro Del III


Hultsfred Del IV - Eller inlägget om vilka underbara människor som går på festival.

Här kommer då sista delen i min samanfattning av Hultan 2011. The people... Trots att jag inte känner hälften av dom som är med på bild så kan jag inte annat än att känna en djupt rotad kärlek till var och en av er. Tack för att ni finns.


Best of Hultsfred - Eller inlägget om hur jag verkligen älskar mina vänner

Om ca 19 timmar äntrar Melissa Horn scenen och med det sparkar vi igång Hultsfred 2011. Jag är fakking lyrisk så jag började titta på gamla kort och kände att jag ville dela med mig lite av de underbara människor som varit med på festivalen och gjort den så bra som den alltid varit. Den här bloggen startades tack vare Hultsfred 2007 så det är väl inte mer än rätt att det blir en tribute. Ber om ursäkt om jag missat någon för ni är alla lika viktiga och bilderna från 2010 ligger på en kass disk så det blir -07, -08 och -09

Jag kunde inte säga Don't - Eller inlägget om hur jag gått sönder.

Så för en jivvla massa år sedan föddes jag och om vi snabbspolar fram till idag så har det väl hänt en hel del skulle jag kunna tänka mig. Jag vet inte riktigt varför jag ens skriver en sådan inledning men jag kan väl kanske känna att det innerst inne handlar om att fånga din uppmärksam het så "HEY!!! Do I have your ATTENTION????!?!?!?"

 

För att återgå till inlägget. Jag var i Stockholm häromdagen och TROTS min allierade själar i "The holy sanctity of the resounding DOOOOON'T" så lyckades jag inte riktigt hålla mig borta från "The object of my Don't-ness".

 

Jag kanske ska backa lite...

 

Förra året träffade jag kvinnan som ensam lyckades införa tro om kärlek, tro om evigt liv ihop och tro om att grundläggande värderingar så som respekt, ärlighet och kärlek faktiskt kunde existera mellan män och kvinnor. Ni som känner mig IRL och ni som läser bloggen vet att jag innan, och speciellt efter, har en ganska bitter syn på hela relationsbiten. Jag tror fortfarande inte att män och kvinnor är ämnade att leva ihop och om någon fick mig att inse det så var det hon. (Red. anm. Till alla er nykära par där ute som precis skaffat barn, villa, bil, vovve eller lägenhet ihop som med ett fnys på läpparna nu säger till er själva att NI minsann kommer att klara er vill jag bara säga följande. Jag ifrågasätter inte det men kom tillbaka om 5 år. Alternativt, kolla runt i er omgivning och se hur många omkring er som är tillsammans med någon dom träffade för länge sedan.


Skit samma, detta handlar inte om er, det handlar om mig…

Så i vilket fall som helst så har jag grubblat mycket på henne på sista tiden och jag kände att jag var tvungen att sätta mina trångsynta åsikter åt sidan. Förlåt och gå vidare och allt vad det nu heter. Säg att det är ok att hennes osäkerhet och rädsla för kärlek rättfärdigade hennes beteende och hug tag i henne. Säg att du fortfarande älskar henne och att du är beredd att göra ett nytt försök. Från scratch. Från början…


Vi träffades och grubblade hela tiden på hur jag skulle säga till henne att jag ville försöka igen. Jag funderade på hur jag skulle få henne till just den där stolen där jag tänkte ta hennes hand, smeka den lite försynt och säga att hon aldrig lämnat mitt hjärta trots att hon krossade det. (Ni här ju själva hur jävla patetiskt det hela låter) Men så hände något. Jag behöver inte gå in i detalj men på skämt så sa jag till henne att det var bra att hon inte var så underbar och gjorde det hon gjorde så att jag inte behövde fundera på om jag hade klarat 60 år mitt liv med henne… Och då slog det mig… Jag hade inte klarat 60 år av mitt liv med henne. Jag kan inte vara med någon som inte tycker jag är det mest intressante, underbar och spännande som hänt. På precis samma sätt som jag inte kan vara med någon som jag inte känner likadant för. Om din berättelse om hur du köpte sparris till extrapris för mig inte är det mest otroliga som hänt hela dagen så är det inte rätt. Varje andetag du tar, varje liten rörelse du gör och varje steg du tar ska vara som att se dom sista 5 minuterna av en film som du VET har en uppföljare.


Eitherway… Vad kom jag fram till? Jag må ha dykt upp för att vinna henne tillbaka men jag gick därifrån och insåg att jag aldrig skulle kunna leva med henne. Och det gjorde mig med ledsen än jag varit innan. Tänk er själva att favoritpizzan, den där runda härliga lilla degklumpen som man längtar efter helt plötsligt inte alls är så bra som du trodde, och ingen annan pizza finns där för att fylla tomrummet från din favorit… Då blir det ganska tråkigt att käka pizza. Och på samma sätt blev allt väldigt tråkigt just nu.


Kan inte sakna henne för jag vet att vi inte kan vara ihop och kan inte älska henne för jag VET att vi inte kan vara ihop. Vart projicerar man de känslorna? Vart lägger man kärleken och hatet, ångesten och längtan? Jag vet att jag bara svamlar men jag går inte under illusionen att ni hade förväntat er något annat.

 

 Iron FAKKING Maiden... The Videos

Jaha, här kommer då filmerna från Maiden spelningen. Är oftast inte så kul för andra att se på men för egen del är det ju ett sätt att färska upp minnet från gång till gång.


Iron FAKKING Maiden...

Då var man hemma från ytterligare en helt otrolig upplevelse. Iron FAKKING Maiden på Ullevi. 56 435 personer som sjön, skrek och hurrade unisont kan få vilken man som helst att känna en samhörighet utan dess like. Träffade MYCKET kul folk, inte bara där, men även på resan upp. Här kommer lite bilder. Filmerna kommer snart.
Partyt började redan i bilen. För en av oss i alla fall.
IRON FAKKING MAIDEN
Iron Maiden har landat och det hade även Azze, Erik och två random rockers.
Azze och underbara Haleh
Random fest vid vårt bord. Eller var det deras bord? Eitherway, ROCK ON!!!
Laddar batterierna
Brothers in arms...
Utsickten bakåt
Ja, jag vet, kass kvalle men får man inte ta med sig kameran in så får man göra vad man kan med det man har.

RSS 2.0