30 dagar - Vegetarian - Dag 31

Wow.... Sista dagen idag. Imorgon börjar celebat månaden.

Hade tänk fira av med en handtralla vid 23:55 och en helstekt fläskfilé 00:01 men jag orkar inte.
Får bli något kul imorgon istället.

Pajjen, är du taggad? ;)

Jag såg Avatar - Vad hände?

Jag känner mig tom...
Ensam i en grå värld...
Bestört över människans bete...

Äh va fan säger jag.

Jag såg Avatar idag och måste nog ändå säga att jag är rätt besviken.

Jag hade inga förväntningar på filmen. Kunde inget om storyn, karaktärerna eller historiken bakom filmen så jag tycker ändå att jag såg den med ett öppet sinne. Men jag måste säga att jag fattar inte vad hypen är. Visst, kullisser, djur och växtliv är ju OTROLIGT vackert och fantastiskt men seriöst... det är ju bara en film i mängden. Storyn är uttjatad och ganska tam och den lämnar våra barn förödade över hur vi kunde behandla de stackars 4 meters smurfarna på det sättet vi gjorde istället för att läsa om kolonialtiden i Afrika samt britternas intåg i USA. Jag hör framför mig redan nu hur historie lektionerna kommer att låta framöver.

"Britterna kom och döda indianerna för att komma åt deras land."
"Dude... precis som i Avatar??"

Såg filmen i 3d gjorde jag med. Wow, det var överskattat. Förutom att man fick ett djup i filmen som man inte är van vid så ser jag inte riktigt vad hypen är där heller. Var ju inte så att man fick sitta och ducka för schite som kommer flygande över publiken. Men, det kan vara jag som missuppfattat det här med 3D. Jag vill ducka för saker, inte få ett djup i filmen. Dessutom gillar jag inte att filmmakaren bestämmer vad jag ska fokusera på. För att göra det så "realistiskt" som möjligt så låter man ju bara fokusen ligga på det som händer just nu vilket ställer till det otroligt mycket för mig som är väldigt mycket för att titta på saker i "kulisserna" så att säga. Kanske var därför mina ögon gjorde onte redan efter 5 minuter. Känns som att jag suttit med läsglasögon på i 2,45 timmar och läst en bok. Helt uttröttade är dom.

Nåväl, jag är glad att jag såg den och jag fick ju dessutom spendera dagen med min dotter så det vara bara bra.

Dock bör ett par saker nämnas om bio i Bromölla.

1. Dom tar enbart kontanter. Både i biljettluckan och vid popcorndisken.
2. KOM I TID! Det tog väldigt lång tid att komma fram till sina biljetter då det var slutsålt. Biljetterna ryker om man inte hämtat ut dom 30 min innan föreställningen men, dom hålls så länge det är kö så få inte panik.
3. Mitt emot bion finns ett gatukök/pizzeria. Låt er INTE luras av skylten "Snabbt & Gott". Gott, ja men det gick inte fort. Dessutom var det kallare inne än ute. Inget skämt!!! Vi fick gå ut för att värma oss... Efter 50 min fick jag min pizza men vad då tvungena tt hämta ut biljetterna. När jag kom tillbaka efter 20 min hade Alice fortfarande inte fått sin hamburgare och min pizza var iskall.


När jag vill tänka på sommaren...


30 dagar - Vegetarian - Dag 27

Hej och hå,

Har varit lite tunnt med uppdateringar på sista tiden och det ber jag om ursäkt för. Huvudet har IKKE varit medgörligt för något annat än grublerier och vintersnuva. Men men...

Tänkte idag ta och laga lite mat, på riktigt, och inte bara leva på lunchlådorna så ikväll blir det "Maris Crepes" vilket är en salig blandning av grönsaker och pankakor. Se receptet nedan. Kommer att återkoppla med "betyg". Dock kan jag säga att utifrån att ha lästreceptet så tog jag beslut om att köpa färdiga pankankor. Finns ingen anledning att försvåra för sig själv när man inte måste. Kidneybönorna ska bli kul att testa då jag inte är en bön-människa förutom i mexikans mat.

Återkommer som sagt var.

Pannkakssmet som räcker för 2-3 port. gärna med rivna morötter i , eller om man vill göra det lite enklare så köper man färdiga pannkakor.
2-3 vitlöksklyftor
1-2 grovrivna morötter
1/2 grön paprika
1/2 purjolök
Några klickar chilisås
1/2 burk kidneybönor
En tjock bit fetaost
svartpeppar
örtsalt
oregano

Gör så här
Slanta ner vitlöksklyftorna i en stekpanna med lite rapsolja. Lägg i paprika och purjon och fräs en stund.
Klicka över chilisåsen och häll i bönorna. Stek allt under lock. Lägg i fetaosten och låt den smälta in i grönsaksröran. Krydda!
Fördela röran i pannkakorna och rulla ihop till crepes.
Stek i ugn 15 min. i 225 grader

Källa: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=-111468


Innebörden av text...

Är det inte spännande hur all musik helt plötsligt fyller ett syfte när man själv är i ett visst sinnesstadie?

Svenska tacos?

Vi svenskar gör ju tacos en aning annorlunda än mexikanarna, det är ingen hemlighet men nästa gång ni köper vanliga St: Maria Tortillas, titta på vad dom har för fyllning på "omslaget".
Ris, minimajs, morötter, sockerärtor och broccoli???
Da fukk!?!?!

Vem behöver starta en blogg?

Jo "bidevind" behöver starta en blogg...

WOHOOO!!!!!! Älskar dina inlägg... älskar även er andra men för en gångs skull har jag ett jävla uppslagsverk vid min sida som dessutom tar sig tid att bemöta ev. oklarheter och frågor...!!!!


Så rösta på "bidevind" som bloggare!!!! :):)

Min gissning inför Guldgalan...

Nomineringarn är:
Utses av lyssnarna:
Guldmicken/årets liveartist:Jenny Wilson, Lars Winnerbäck, Miss Li, Promoe, Takida.
Årets artist: Amanda Jenssen, Jonathan Johansson, Lars Winnerbäck, Markus Krunegård, Miss Li.
Årets låt: Agnes: "Release me", Erik Hassle: "Hurtful", Mando Diao: "Dance with somebody", Markus Krunegård: "Hela livet var ett disco", Promoe: "Svennebanan".
Årets grupp: Fibes Oh Fibes, Ingenting, Kent, Mando Diao, Takida.
Årets nykomling: Erik Hassle, Fever Ray, Lorentz & M Sakarias, Maskinen, Miike Snow.

Utses av specialjury:
Årets dans:
Adam Beyer, Axwell, Dada Life, Fever Ray, Samuel L Session.
Årets hiphop/soul: Lorentz & M Sakarias, Mohammed Ali, Näääk, Promoe, Stor.
Årets pop: Deportees, Fever Ray, Fontän, Miike Snow, Taken By Trees.
Årets rock/metal: Abramis Brama, Babian, Gösta Berlings Saga, Satan Takes a Holiday, Switch Opens.

Min gissning...
Utses av lyssnarna:
Guldmicken/årets liveartist:Lars Winnerbäck
Årets artist: Lars Winnerbäck
Årets låt: Mando Diao: "Dance with somebody"
Årets grupp: Takida.
Årets nykomling: Erik Hassle

Utses av specialjury:
Årets dans:
IIIINTE EN ANING!!!!
Årets hiphop/soul: Promoe
Årets pop: IIINTE EN ANING!!!!
Årets rock/metal: IIIINTE EN ANING!!!!Mina önskemål:
 
Utses av lyssnarna:
Guldmicken/årets liveartist:
Miss Li
Årets artist: Miss Li.
Årets låt: Mando Diao: "Dance with somebody"
Årets grupp: Mando Diao
Årets nykomling: Ingen åsikt! Alla är fullkomligt okända för mig...

Utses av specialjury:
Årets dans: Ingen åsikt! Alla är fullkomligt okända för mig...
Årets hiphop/soul: Promoe
Årets pop: Ingen åsikt! Alla är fullkomligt okända för mig...
Årets rock/metal: Ingen åsikt! Alla är fullkomligt okända för mig...


Ibland är det skönt att det finns regler...

Jag kan många gånger förundras över folks ovilja att arbeta.

Jag kan många gånger förundras över folks illojalitet mot företaget som anställt dom.

Jag har MÅNGA gånger uppmanat gnällspikar, slapptaskar och "snorungar" att söka annat jobb om det inte passar.

Jag har MÅNGA gånger förundrats över vilken otroligt bra grupp jag jobbar med idag... Vi gnäller och spottar och fräser och gråter men vi gör det tillsamans och det gör oss starkare.

"Kul på jobbet" är en term som jag tror att många arbetsgivare tar för lätt på. Det jobb jag och mina kollegor genomför är ett s.k transityrke. Det innebär att man med ingen erfarenhet kan få jobb och oftast tar folk detta jobbet mellan en långresa eller innan man ska börja studera. Det är oftast hög omsättning och korta anställningar men just hos oss är det raka motsattsen. Och det tror jag beror mycket på att vi faktiskt har kul på jobbet. Många av oss, hell... majoriteten av oss känner nog ofta att man hellre hade varit någon annanstans, men vilket jobb skulle inte ge den kännslan? Vi har nog även, gömt bakom ett ölglas, yttrat oss olämpligt om hur saker och ting sköts. Även jag... Men vad jag inte har någon tolerans för är folk som externt går ut och smutskastar det företaget man jobbar på.

Att jag, med mina kollegor, kan sitta och diskutera ditten och datten, avtal som är otydliga eller icke existerande rutiner är en sak men när kunden väl ringer in, när det väl gäller, har vi alla, och jag menar ALLA, en enad front där vi gör vad vi kan, med det vi har, för att kunden ska bli nöjd och för att företaget ska klara det man lovat. Det är en utmaning i vardagen att bolla avtalsfrågor, rutiner och kunder, leverantörer och tillverkare men det är det som är utmaningen. Vad vore livet på ett 9-5 jobb där allting funkade, heeeeela tiden.

Vad som gjorde mig absolut gladast i den artikel som abladet startade upp om den McD anställde som smutskastat sin arbetsgivare på sin blogg var just att det finns regler för vad man får, och inte får, säga offentligt som faktiskt ligger till grund för ett eventuellt avsked. Med dagens regler så är det inte lätt att göra sig av med en anställd som inte fyller kravet. Verkligen inte. Tro mig... Ska inte gå in i detta då jag i skrivande stund troligen inte kommer kunna hålla mig från att berätta om mina erfarenheter och då kanske något fack eller... fack känner sig träffade.

Oavsett så anser jag att det är bra att man får avsluta en anställning pga illojalitet.

För att bara förtydliga så menar jag absolut inte att man som arbetsgivare ska få bete sig som man vill och inte riskera att bli uthängd men det finns kanaler för sånt med.

30 dagar - Vegetarian - Dag 19

Gjorde ett försök att äta uta idag igen då vi hade kundbesök på jobbet. Kollade menyn innan vi gick dit och såg inget ovo-laktos-vegeterian alternativ så jag ver inställd på att nom nom:a p deras, oftast, väl tilltagna sallads buffé. När vi väl kom dit så tänkte jag ändå att jag skulle fråga om det fanns något alternativ och fick då till svar: "Absolut. Vi fixar något. Vad vill du ha?"

Damn!

"Ehhhhh nått med pasta låter bra"

Fick en väldigt god pasta-pesto-grönsaks-mozzarella tallrik. Lite mycket ost dock och den blev väldigt mäktigt men det var otroligt gott och framför allt blev jag imponerad över viljan att lösa mitt "problem"

Kök11 rekommenderas med andra ord.

Ska vi inte ge oss in och förbjuda lite?

Mitt senaste inlägg explodera verkligen in in något väldigt kul och intressant. Vi har helt klart vå läger som kommenterar just nu och även om jag personligen känner att hela poängen gick förlorad, vilket var att det är farligt att tumma på människors rättigheter, så tycker jag debatten som råder är otroligt spännande. Många intressante kommentarer och åsikter, både för och emot. Tack....

Samtidigt hittar jag en artikel på Abladet idag, som iofs var lite av en tråkig tårdrypare men, det som skrämde mig var kommentaren i slutet att vissa av barnen i skolan inte kunde visste skillnad på en tomat och en potatis. Hälften av invånarna är överviktiga och i det här fallet är det ju solklart att övervikten beror på folks medvetna val och motvilja att förbättra sig. kan vi itne förbjuda något där med? Dom kostar ju staten pengar... (Nej, jag vet att välfärden inte existerar i USA på det sättet vi har här och att individen inte drabbas på samma sätt men om vi låtsas att det är i Sverige. Tjockisar med medicinska besvar finns det ju i sverige med...

Allvarligt talat!!!!!

Jag kommer nu skriva något jag aldrig skrivit innan. Jag skiter fullkomligt i om ni blir förbannade efter att ha läst detta. Nej, det är inte skrivet för att provocera. Det är skrivert för att jag är trött på¨alla idioter och allt överförmynderi som pågår i vårt samhälle.

Seriöst...

Vad är det för fel på folk? Eller rättare sagt, låt MIG berätta för DIG vad som är fel på folk.

Alla är moralister. Förbannade jävla outbildade pekpinnefascister som tycker och tänker och beter sig så JAG... VILL... SPYYYYYYY!!!!!!!

Dagens abladet rapporterar om att man vill förbjuda tobak. Av 9102 personer som röstat sägr 66,6% JA till förslaget.

Låt mig då bara säga en sak...

Glöm ditt glas vin till middagen din förbannades jävla rödvinspoet som sitter och skriver dikter om hur "dödens grepp omslingrara min kvidande lunga pga 2:a hands rök"

Glöm din hamburgare på McD du svullo som med brännande blick och fiktiv hosta går förbi och med demonstrativt beteende pockar på vår irritationsnerv.

Glöm även colan, du "nyttiga" person som trycker i dig 2500 kalorier i en plusmeny men tror att du gör kroppen en tjänst genom att beställa en lightläsk.

Glöm bilen, du moralistiska idiot som skriker på förbud du inte drabbas av och för guds skull, glöm livet. Glöm kärleken eftersom du måste uppfylla kraven för att få vara kär offentligt. Glöm bilsemestern, solsemsetern, bad-, hajk-, skid och glidsemestern. Glöm tv'n eftersom förbuden kommer omfatta moralen. Glöm åsikterna. Glöm allt....

Bara glöm det.

Med ett glas vin...

... så går det över.

Var i hultan i helgen och hittade en makalöst underbar, söt, fantastisk och fullkomligt galen människa på sven vid namn Sanna Carlstedt. Henne kommer vi att se mycket av framöver. Det kan jag garantera. Ni som har Spotify kan lyssna på en riktigt ba låt genom att klicka här.

Övrigt? Äter fortfarande inte kött och är fortfarande väldigt dålig på att laga maten. Idag har jag ätit 2 mandariner och som saker och ting ser ut just nu kommer det inte bli något mer ikväll. Skulle slagit ihop denna månaden med existensminimum.

Varför ska allt vara så svårt... och omständligt... och tilltalande.... och... alldeles... *suck*

Hela dagen har i stort sett gått ut på att diskutera vår lilla bilresa nästa år. Kom fram till att det är ca 400 mil vi ska köra. Dessutom har vi sänkt värdet på bilen till 5000. Kommer troligen komma en egen blogg som kommer att berätta om tiden fram tills täclingen och sen även om tävlingen i sig. Kommer bli ett gemensamt projekt där alla som är med, och som har mobilt internet, kommer kunna blogga och lägga upp bilder. Sen kommer även filmen att presenteras. Det har verkligen sprudlat ideér under dagen och jag hoppas alla inblandade behåller energin och verkligen ser till att det blir något av det här.

Utöver det... Aint' it a shame that you can't say fuck. FUCK! Fuck's just a word and it's all fucked up.

30 dagar - Vegetarian - Dag 15

Hej och hå vänner,

Har varit lite si och så med uppadteringarna på sista tiden men jag har faktiskt haft fullt upp med annat för en gångs skull. Täkte dock dela med mig lite av vad som händer just nu.

Har testat ett nytt recept som jag hittade i en Vegobok jag fick låna av en vän. Tortillas med Tofu & Chili. Jag måste dock få dela med mig lite av vad jag upptäckte och lärde mig av denna bok, och detta recept.

För ett tag sedan skrev jag om mitt första resturangbesök som vegetarian och kom då fram till frågan: "Jag förstår inte resonemanget. Eller är det så att det finns en term för folk som inte äter ko och gris?" Det visar sig att det göööööör det. Sägs tydligen finnas mängder med olika vegetarianer så nästa gång en av dina fiskätande, skaldjurs nommande vegetarianvänner hävdar att dom är vegetarianer så säger ni bara:"Neheserru... Du är Demiveg". Jag fick även lära mig att mitt levende under Januari kallas lakto-ovo-vegeterian vilket innbär inget med ett ansikte men väl mjölk och ägg produkter. Ironisk nog verkar det inte finnas en term som enbart säger "Vegetarian". Är man inte Fruktarian så är man kanske vegan eller makrobiotisk vegeterian? Inte undra på att folk blir förvirrade.

En sak till jag lärt mig av den här boken är att vegeterianer verkar ha någon sjuk jävla fetish över att skrämma ihjäl folk från att testa "deras" mat. En sak jag tror många skyr just vad det gäller detta är ju frågan: "Vad ska vi äta ikväll?" Om man som jag älskar sitt protein i form något som en gång i tiden sa mu eller nöff så känns det alltid som att vad man än äter, som är vegetarisk är en "side dish" som det så tjusigt heter. Något saknas.... Men, för att få vara duktiga hugger vi tag i en kokbok och testar oss fram. Låt mig då ställa följande frågor...

1. Vem i HELVETE lagar mat i 190 grader? En ugn har vanligtvis 25-stegs intervaller. 175 eller 200...

2. I mitt recept ser jag: "Sås: 8,5 DL Sugocasa (Se sid 97). OK... *bläddra bläddra bläddra*. Sugocasa: Olja och tomat.... Really? Kunde ni inte skrivit det bara??? Men, det slutar inte där... Man ska koka, skala, steka, skjuda och mosa tomaterna innan det är SUGO-FUCKING-CASA!!! Vet ni vad jag hör? Krossade tomater!!! Och det är PRECIS vad jag använde. Tro fanken att folk blir avskräkta... "Använd en träsked och tryck såsen genom en icke.metallisk sil ner i en kastrull." Jag vill väl för fan inte behöva inventera köket innan jag börjar laga mat???

3. Tofu... Vet inte om jag behöver säga så mycket mer. Hur i hela friden kan Tofu vara dyrare än både kyckling och fläskfilé???? Svara mig vad det är i tou som är DYRARE att odla/producera än kött!!!

Så, kör på 200 grader, maten kommer varken förstöras eller exploreda. Förenkla gör guds skull!!!! Finns ingen anledning att försöka vara över pretantiös och för guds skull slopa tofun. Det är inte ens så där jätte gott...!!!
(Jag vet, ser kanske inte så gott ut och ja, jag måste jobba på att ta bättre bilder på maten jag lagar)

Jag älskar mina vänner

Så under kvällen dök det upp ytterligare en plan att se fram emot...

Sommaren 2011 ska jag, och alla som vill vara med träffas på en parkering i Juni. Alla ska ha med sig en bil för 10,000 kr och sen ska vi bila från Växjö, till Sveriges nordligaste punkt för att sen återvända till Sveriges sydligaste punkt och sen tillbaka till Växjö.

Kravet? En bil för MAX 10,000 kr. En video kamera och en co-pilot.

Jag vet inte vad jag ska säga...

Oavsett vad man tycker om detta så är det så att den man som plockade dessa "sötnosar" från gatan och skapade gruppen var före sin tid. Dessa tjejer var "stora" -91 och motsvarigheten, Spice Girls, kom inte förens -96. Så med det sagt, njut av vad vi såg som pionjärerna inom industrin....
Midi Maxi & (Jätte)Efti...

En gammal klassiker, dock lika aktuell nu som då


Whose line...

Det här är sååå EPIC!!!


Allt är improviserat i den här serien och det märks väldigt tydligt i det här klippet. 00:48 är EPIC!!!!


Make someone happy today....

and mind your own fucking business...
Jag är så innerligt trött på folk som ska snacka skit om en bakom ryggen. Jag förstår inte nöjet i att ljuga om saker bara för att skapa dramatik.
Han sa att hon sa att du gjorde....
Hur fan ska man hantera sånt? Innan har jag ALLTID tagit det med de inblandade personerna direkt men det slutar alltid med att man kommer till punkten: "Nej det har jag inte sagt" och då står det ord mot ord och då kan man lika gärna krama vatten ur en sten.
Så gör mig, och de som blir sårade av era lögner, en tjänst... MIND YOUR OWN FUCKING BUSINESS!!!!

Stackars Suzanna

Suzanna Benjaminsson gråter ut i media idag och är så ledsen för att dom visade hennes bröst i Robinsson när ingen av killarnas nakendans resulterade i "air time". Visst, jag förstår henne men ändå... Vad hade hon förväntat sig??
(http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6404015.ab)


30 dagar - Vegetarian - Dag 9

Hej hej,

Ja jag vet att idag är dag 10 men jag skriver om gårdagen så titeln får helt enkelt följa därefter.

Igår lagade dottern och jag vegetarisk lasagne. Det blev väldigt gott och i all ärlighetens namn vette fanken om jag hade kännt skillnad på om det hade varit kött i eller inte.

Receptet jag hittade förbryllade mig lite då dom inte använde Bechamel sås. Dessutom skulle man ha keso i vilket för mig verkade lite konstigt. Men, det var toppen gott så det rekommenderar jag.

Recept: (http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=3805)
Portioner: 2

1 gul lök
2 1/2 dl krossade tomater
4 förkokta lasagneplattor
125 g keso (1/2 burk)
1 dl riven ost
1 msk parmesanost

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

 
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form.

Skala och hacka löken. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter.

Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Innan ugnen....


JÄÄÄÄVLA IDIOTER

När jag var ung så sa vuxna till mig: "Plugga... Forstätt spela piano, du kommer ångra dig om du slutar" men inte fan lyssnade jag på dom då. Nu säger jag samma saker till mina barn och jag hör ju hur jag låter som mina föräldrar hela tiden men det smärtar mig att mina visdomsord inte kan få dagens ungdom att förstå ATT JAG HAR RÄTT!!!!

Därför kan jag inte bli så arg som jag vill bli på de idioter som mobbar folk på skolorna. Dom vet helt enkelt inte bättre och dom förstår inte vad dom håller på med.

Men, oavsett så finns det ett offer. En ensam person som lider och behöver hjälp men inte får det. Hur skiljer man en antilop från en lejonflock för all tid. Går väl kanske för stunden att springa runt med gevär och eldfaklor för att hålla dom borta men så fort skyddet försvinner så är lejonen tillbaka, hungrigare än någonsin.

Det gör ont i mig när jag läser om barn som blir mobbade. kan folk inte vänta tills dom blir äldre med att hålla på med sånt????

Läs det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6400275.ab
Gå sen med i det här: http://www.facebook.com/group.php?gid=247208921439

Gör inte så mycket, säger kanske inte så mycket men för Stina kanske det betyder något.


30 dagar - Vegetarian - Dag 9

Denna helgen är första helgen jag har dottern sedan nyåret och hon har lovat att haka på vegotrenden så till lunch idag blev det pizza.

Har aldrig haft sådan ångest över att beställa en pizza som jag hade idag...

"Hej. En ost pizza med tomat och vitlök tack. Och så ski... nej jag menar räk... nej alltså fläs.... nej jag menar... kra... ÄH VA FAN!!!!"Däremot måste jag ändå tillägga att trots att det tog emot att inte kunna ha något köttigt på så var mättnadskänslan helt annorlunda efteråt. Den var behaglig, inte tung....


Hur gör man livet roligare?

Jo det ska jag berätta...

Glädjs av saker som glädjer andra och gör dom sakerna tillsamans. Finns inget mer tillfredställande än att få dela en upplevelse med någon man tycker om medans man gör något dom tycker om.

En erfarenhet rikare....

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort innan.

Det var väldigt uppfriskande. Om inte annat JUST för att det var något jag aldrig gjort innan.

Det finns mycket saker jag aldrig gjort innan men just denna kan jag nu stryka från min lista.

Jag.... Jag har varit på hockey.

Lakers spelade idag mot AIK på hemmaplan och jag... var... där...

Det började med att man på jobbet erbjöd ett par biljetter och då jag har dottern i helgen, och nu påbörjat mitt nya äventyrsfylda liv så tänkte jag att det hade varit en kul sak att göra tillsamans, då hon inte heller varit på någon match innan. Dessvärre försvann biljetterna fortare än fort men tack vare en god vän så löste det sig ändå och nu är vi precis hemkomna från denna rysare till match.

Låt mig dock backa bandet lite och förklara varför detta må hända är en sådan stor sak för mig.

Jag gillar inte sport. För mig hade fotboll varit mycket roligare med 5 bollar på plan och en av dom var riggad med en landmina. Vapen och diverse tillhyggen ska vara tillåtna och det lag som har en spelare kvar när matchen är slut vinner.

Ishockey är för mig lurendrejjeri. Hör jag ordet "icing" förväntar jag mig, i sann maffia anda, att någon ligger död på isen när man blåser. Hör jag "slicing" förväntar jag mig att MINST en spelare bärs ut med en avskuren halspulsåder eller något av liknande fatalt resultat.

Dom enda sporterna jag verkligen uppskattar är de där folk medvetet gör sig illa. När man zappar och hittar folk som kör mopeder upp för en backe tills dess att de voltar baklänges så jublar jag som en 5-åring på julafton.

Jag ska dock inte göra en Guinness och säga att jag föraktar sport och alla som har med det att göra. Jag kan bli upphettsad när det är stora evenemang så som EM och VM men då ska det delas med andra. Låt mig dock dela med mig av mitt absolut största nöje under dessa evenemang genom att citera min Facebook post minuterna innan matchen började:

"Snart dags för avspark. Har hört att AIK är grymma på hörnor. Undra vem som sjunger i halvlek? Alice och jag undrar dock bara vart Zlatan är"

Det finns INGET roligare än att driva med folk som är sportintresserade.

Men, för att återgå till gemenskapen av en händelse. Ikväll delade jag den känslan med 2666 andra personer.

Det tog banne mig inte mer än 5 minuters spel och 3 rammsor från klacken innan jag kom på mig själv med att skrika "KÄMPA", "PRESSA" "KOLLA BACKEN". Jag har inte en aning om vad det är jag säger men jag hör folk omkring mig säga det och jag, som den livsnjutare jag är, hakar på obönhört.

I andra perioden säckar jag ihop som alla andra och blir tyst och deprimerad eftersom vårt ÄLSKADE Lakers håller på att förlora, för att lika snabbt, under 3:e perioden ställa mig upp och jubla och skrika så fort dom kommer nära mål. Jag skulle vilja stanna vid att säga att detta var en toppen upplevelse men när vi lämnade arenan i 18 minusgrader sneglade jag och Alice på varandra och sa: "Det här måste vi göra om..."
STAY DOWN BITCH!!!!


Är det sånt här man vill se när man är på sjukhuset??


Oskyldig till detta klotter... Bara så ni vet....


Den här killen fick höjja rösten

eftersom hans jacka var så skrikig. Vilken hjälte!!! Kortet taget på Paus.


Wait.. What? Whaaaaaaat????


30 dagar - Vegetarian - Dag 7

Har verkligen ingenting att rapportera...

Förutom att jag hånglade med ett paket fryst kyckling igår. Lusten blev för stor men efter 10 minuters enträget smekande och kyssande gick jag där ifrån enbart med en ökad lust för kött och en frusen tunga...

Jag har ingen ork i varken kropp eller huvud just nu och det är naturligtvis inte pga köttbristen men det blir för mycket att hantera allting på en och samma gång. Jag har inga roliga projekt vad det gäller matlagning utan det blir pasta och pastasås, pomme och ostmackor. Det här går verkligen inte som jag hade planerat.

Dagens sms

"T9 slutar aldrig överraska... I julas blev julpussar kukpussar."


Nigeriabreven tar en helt ny vändning

Hälla: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6384409.ab

Kanske en 30 dagar??

Någon som har pluskonto hos Aftonbladet som vill dela med sig av hemilgheten?

Testar gärna detta som en del av mitt 30 dagarsprojekt...

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/traning/article5658845.ab

Hojta i så fall så tar vi det....

30 dagar - Vegetarian - Dag 5

Idag kom den första riktiga utmaningen. Lunch på jobbet.

Jag började med att kolla lokaltidningens lunchguide vilket var fullkomligt fruktlöst. Visst, ALLA hade ett "alternativ" men inget var vego. Fisk, fisk, fisk och kyckling. Så jag susade upp till Samarkan där Café Coretto ligger. Trots att det ligger precis vid Maxi så har fiket det där trendiga utseendet som bara SKRIKER vego, pajjer, etc etc etc. Av ca 40 olika lunchalternativ var TRE helt vegetariska.

1. Ostpanini med sallad
2. Bakad potatis med grekisk fyllning
3. Sallad

Det som gjorde mig mest irriterad var när jag frågade efter vegetariskt och killen bakom disken, som för överigt var hur trevligt som helst, erbjöd mig Laxlasagne. "Nej tack. Inget med ett asnikte säger jag" vartpå han blev tyst i 5 minuter och sen sa. "Sallad?"

Är det så att dagens vegetarianer är så "fria" att dom alla äter fisk och/eller fågel eller är samhället så intoleranta mot folk som inte vill äta ansiktslöst? Vems fel är det? Veggisarna elelr samhället? Nu kommer kommentaren folk använder sig av för att avfärda misstankar om att de är rasister men, jag känner många "vegetarianer". Alla äter dock fisk och/eller kyckling. Jag förstår inte resonemanget. Eller är det så att det finns en term för folk som inte äter ko och gris? Jag hävdar faktiskt att ur humana synpunkter så är det MER inhumant att äta fisk som man fångar i nät och sen låts kvävas till döds, eller skaldjur som man kokar levande än att äta en ko som slaktas med slaktmask.

Tänk bara vad folk hade sagt om man slängde ner ett levande lam i en kokande gryta? Eller om man stoppade in en levande griskulting i en ugn? Då jävlar...

I vilket fall som helst, för min del blev det en ostpanini och ett glas vatten för 55kr vilket var rätt prisvärt. Man lev mätt även om den var halvt om halvt smaklös. En något mer smakrik ost hade önskats.
30 dagar - Vegetarian - Fortfarande Dag 4

Ett av mina mål med att vara vegetarian i 30 dagar var att lära mig att laga vego mat och som ni vet så har jag itne varit på topp för att göra detta. Då jag börjar tröttna på ostmackor nu så köpte jag idag en färdig pizza som i skrivande stund ligger och jäser i ugnen.  Återkommer med recension på denna inom kort.Edit: Pizzan var faktiskt väldigt god. Mozzerellan blev så där härligt trådig och botnnen lagom krispig. Det enda problemet var att när den svalnade så var det näst intill omöjligt att bita igenom mozzarellan då allt hängde ihop. Rekommenderas att ätas med bestick. :) Dock väl värt pengarna.


Dagens MSN konverstaion

Fagel säger:
*Japp. men jag säger som farsan, spelar ingen roll vart jag hamnar för jag vet att mina vänner kommer till samma ställe
Marko / Roddy säger:
*WORD!
*"See you at the bar by the pool on the lesbian cloud"
Fagel säger:
*Lol.... Really? LEsbians? And what are we gonna do besides watch???
*I aint suckin...
Marko / Roddy säger:
*hahaha
Fagel säger:
*Japp. men jag säger som farsan, spelar ingen roll vart jag hamnar för jag vet att mina vänner kommer till samma ställe


Marko / Roddy säger:
*WORD!
*"See you at the bar by the pool on the lesbian cloud"


Fagel säger:
*Lol.... Really? LEsbians? And what are we gonna do besides watch???
*I aint suckin...


Marko / Roddy säger:
*hahaha

30 dagar - Vegetarian - Dag 4

Hej och hå,
Jag har idag hämtat ut lite piller för "lilla" maggen så jag hoppas kunna vara på banan med lite riktig matlagning inom kort. Köpte idag en frusen vegopizza som jag eventuellt kanske tänkte ge mig på om magen tillåter det. Ett "problem" är att jag blir så sjukt mätt så fort även om det känns som att magen skriker efter hunger så den pizzan kommer nog räcka till fyra måltider.

Uppföljning...

Om ni inte läst Svekinlägget så kan ni göra det innan ni går vidare.
Det är nu, av två oberoende av varandra personer, bekräftat att det är den som hängs ut som begått brotten.
I skrivande stund är en kopia på protokollet på väg till mig.
Så den som undrar vem den dömda pedofilen i Växjö är kan höra av sig till mig så får vi se om det är någon ni känner eller inte. Jobbade ni supporten med mig innan så vet ni med all säkerhet vem det är. Om det är det så ska jag gladeligen berätta vem det är...

Hur hanterar man sveket, eller gör man?

Under nyårsnatten fick jag reda på att en av mina f.d arbetskollegor sägs ha begått ett av dom mest oacceptabla brotten som finns. Vi jobbade ihop i nästan 4 år och jag kan för mitt liv inte förstå hur det kunde hända men ryktet kommer från en helt oberoende källa som vänner till mig, som även jobbat med honom, snappade upp. Kollar man igenom faktan så verkar det ändå stämma rätt bra och det är väl lite som man säger, det är dom man misstänker minst som är kapabla till det värsta.
Frågan är hur man hanterar det? Jag vet att det är en handfull av oss gamla jobbarkompisar som känner till det hela men jag är övertygad om att det är många som inte gör det. OM han är skyldig till detta så är det inte en person man vill ha i sin omgivning. ALDRIG NÅGONSIN.... Det finns INGA ursäkter. Men om han är oskyldig, vilket det inte verkar som, så förstör den här sortens ryktesspridning en persons liv för alltid...
Hur gör man?
För egen del tar jag inga chansen. Han är struken på FB då jag inte vill förknippas ens med misstanken om vad han har gjort och han är död för mig. Har jag fel ska jag gladeligen be om ursäkt offentligt med men tills dess håller i alla fall jag mig undan.

Början av 2010 och mina 30 dagar.

Hej vänner och en god fortsättning på er.

Idag är dag 3 på mitt första 30 dagars projekt och saker och ting rullar på sakta men säkert. Jag har inte haft möjlighet att vara aktiv i mitt vego-levande som jag velat då jag tragiskt nog vaknade med trolig magkatarr på fredagsmorgonen. Kort och gott handlar det om en mer eller mindra konstant smärta i magregionen så förutom att man hela tiden är hungrig så kan man knappast äta något för man blir mätt my cket snabbare plus att det gör så ont. Jag har ikke ätit något kött så jag har varit trogen mitt löfte men tanken om att här och nu kunna presentera lite läckra recept har gått i stopet.

Det har bara blivit någon enstaka macka, lite fil och sådana saker för att försöka få bukt på magen nu så fort som möjligt men när den är "upp and running" så lovar jag att återkoppla mer om vad som händer.

Vi har ju som tradition på nyår att äta något speciellt/unik/konstigt framåt småtimmarna. Förra året tuggade vi i oss pytonorm och i år blev det antilop. Dessvärre han den inte bli klar innan 12-slaget så jag blev utan. :( Men, jag får ta igen det nästa år helt enkelt. :):)

Jag hoppas alla ni andra har det bra där ute och att ert 2010 börjat toppen!

Kram kram

RSS 2.0