Löven the app!!

Där ute sitter du och sliter
Här inne sitter jag och skiterDamm, nu kan man blogga överallt. Woop woop!!!!


Äntligen - eller inlägget om hur Fraggelberg blev mer aktiv på bloggen igen.

Äntligen... Som jag väntat. Men nu är den här, blogg.se appen. Wohoooo.

Spontant verkar den väldigt enkel men jag gillar inte att man inte kan ha telefonen horisontellt och skriva.

Mina fingrar är för feta för att tycka det är kul att skriva med telefonen ståendes. Men, jag klagar inte. Har väntat på detta länge så nu ska det bli blogga av.


Nu vet jag - Eller inlägget om hur 2012 ska spenderas.

För er som följer bloggen vet ni att jag förra året gjorde ett ganska pretantiöst försök att göra något spännande med det kommande året i form av mitt 30 dagars projekt. Det funkade rätt bra men dog ut mot hösten i brist på saker att göra så nu tänkte jag ta ett nytt tag men begränsa mig till en sak jag aldrig gjort varje månad. Dvs, inte varje dag utan en sak/månad.

Listan ser ut enligt nedan och om någon kan hjälpa mig med detta eller vill vara med och göra något så tar jag tacksamt emot all hjälp och sällskap:

Januari - Isfiske
Februari - Åka hundspann
Mars - Flyga helikopter
April - Köra rallybil
Maj - Hoppa bungyjump
Juni - Hoppa fallskärm
Juli - Köra kust till kust i USA
Augusti - Surströmmingspremiär
September - Surfa
Oktober - Oktoberfest i Tyskland
November - Simma med delfiner
December - Bo på ishotellet i Jukkasjärvi

Shoppa ofta eller sällan - Eller inlägget om Excel Sell Good Bye Buy

Pratade med en vän häromdagen om kvalite och det ständigt återkommande mantrat "Man får vad man betalar för". Nu såg jag en annan vän på FB som hade någon åsikt om det där med och då slog det mig...

Jag anser att man får vad man betalar för och det handlar om allt. Kläder, skor, mat, tv etc etc. Vad det i praktiken betyder för mig, som HATAR att shoppa är att om jag köper ett par skor för 1000 kr så kanske dom håller 4-5 år istället för ett par skor för 150 kr som håller 1 år max.

Men, här kommer kickern, för folk som älskar att shoppa måste ju lågkvalitets produkter vara guld.

Varför köpa ett par skor för 1000 kr som håller länge när man kan köpa åtta par för samma pengar som tillsammans håller lika länge?

Think about it...


Vem vet - Eller inlägget om hur jag absolut inte vet

Einstein sa vid något tillfälle: “Definitionen av galenskap är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig annorlunda resultat”. Jag kan inte annat än att känna att han vid just det ögonblicket hade mit liv i skrivande stund i åtanke när han kom på det.


Vad vet vi om våra vänner - Eller inlägget om hur jag faktiskt tycker det är kul att titta på dina semesterbilder

Ja, jag vet... Jag är nog kanske lite sjuk på det sättet men jag tycker faktiskt det är kul att titta på andras semesterbilder. Ni vet den här förödande situationen folk hamnade i på 80-talet när dia projektorn kom fram? Det älskar jag. Tycker om att höra andra berätta om sånt som betyder mycket för dom och personligen kan jag tycka att det är för lite av den varan i vårt samhälle idag. Folk är helt enkelt inte intresserade.

Jag tror hela mitt sätt att se på det hela kommer från när jag läste boken Tisdagar med Morrie av Mitch Albom någon gång i slutet av 90-talet. Kontentan av den boken är att vi ofta har väldigt mycket att lära oss av folk omkring oss och hur dåliga vi är på att ta vara på den otroliga källa med historiska upplevelser som finns vid våra fingertoppar.

Jag har blivit adopterad av en äldre dam och hon har blivit min nya farmor (då min egna gått bort) Vi träffas och burkar äta och dricka gott och mer och mer har jag börjat intressera mig i hennes förflutna. Allt hon varit med om, hur hon fått uppleva tv, radio, bilar till viss mån, världskrig etc. Jag har även en annan äldre bekant som jag umgås en del med och fick nyligen reda på att hon var krigskorrespondent under Vietnam kriget.

Och i all ärlighetens namn, hur många av er där ute har frågat era invandrarvänner hur dom kom till Sverige och varför? Gör det någon gång. Tror nog ni kommer bli förvänade över vad dom varit med om.

Med det sagt ville jag bara säga att jag nu ger mig iväg för att insupa historien som omfamnar min vän och rekommenderar er att göra samma sak.

Drömar om skuld - Eller inlägget om hur jag lyckades ta en riktig sovmorgon

Herregud... Den här natten har varit heeeeelt sjuk...

1. I min dröm kommer en kompis till mig för att säga adjö. Har inte träffat henne på länge och av någon anledning så har vår vänskap hamnat på is. I vilket fall som helst så berättar hon att hon fått jobb i Örebro och nu ska flytta dig. Jag frågar hur hon ska ta sig dit vartpå hon informerar om att hon tänker simma... Så det var väl inte så konstigt men jag tyckte inte om att hon skulle simma själv så jag tog på min flygdräckt com har 6 st små motorer på bröstet som gör att jag kan flyga brevid henne medans hon simmar.2. Det visar sig sen att min far tydligen varit involverad i någon pensionssparbluffmakeri sedan 80-talet och nu har han åkt dit. Polisen som arresterar tycker dock det är bättre om dom tar mig av någon anledning och sätter bojjor på mig. Problemet är att bojjorna är gjorda av porslin och går sönder så dom ber mig hålla ihop händerna och så lägger dom bara en jacka över för att det ska se ut som att jag är fast. Dom ber mig även vänligt men bestämt att svära åt pressen när jag kommer ut så att det blir lite mer spännande. Dom konfiskerar datorn för mig och jag inser att om inget annat så åker jag dit för piratkopiering. Telefonen får jag behålla men vart jag än befinner mig så lyckas dom spärra signalen så varken telefon eller internet funkar. När jag väl blir släppt så blir jag hemkörd till vår trailerpark där hela familjen bor.

Jag längtar, VERKLIGEN, till den dag man kan spela in drömmar. Vill SE vad det är jag håller på med om nätterna...


Sagt det förrut och säger det igen - Elller inlägget om hur jag lovar och lovar men aldrig kommer till dörren.

Så nu har jag inte uppdaterat på länge. Mest för att jag faktiskt inte kä'nt att jag haft något att skriva om och att skriva för sakens skull är inget som faller mig i smaken. Finns säkert mer än ett inlägg på den här bloggen som motbevisar vad jag just skrev men det skiter jag i. :):)

Loggade in idag och såg att det faktiskt, trots de bristande uppdateringarna, finns en hel del folk där ute som kommer tillbaka till bloggen regelbundet och jag måste säga att det tycker jag är riktigt kul. Så, nu kör vi igen.

Anledningen till dagens uppdatering är, inte helt otippat, en nyhetsartikel.

Aftonbladet skriver idag att USA avråder folk från att resa den 11:e September vilket jag har full förståelse för. Dom skriver: "Amerikanska UD säger sig inte ha identifierat några ”särskilda hot” om möjliga attacker, men uppmanar amerikaner som reser eller bor utomlands att vara vaksamma."

Det låter ju bra och det finns ju ingen anledning att tycka att rekommendationen är felaktig men en liten "Något stämmer inte" fågel satte sig på min axel och påminde mig om något jag läste i samband med att man cuttade Bin Laden...

"Enligt Homeland Security och FBI ska en attack mot USA:s transportsystem ha planerats till 10-årsdagen av 11 september, som infaller i år."

Just saying....

RSS 2.0