Hur tänker JUST DENNA polisen här?

Idag i Abladet kan vi läsa om en kille som blev av med körkortet när han körde för fort på en 70-sträcka för att släppa förbi en ambulans på en klass ett utryckning. Dvs blinkers och ljus. Vi pratade om det här en del på jobbet idag och enligt artikeln så är det så att INGEN får bryta mot lagen för att släppa fram utryckande fordon. De utryckande fordonen ska då heller inte ha ljus och ljud på om det är så att man befinner sig i en situation där man inte KAN släppa förbi utan att bryta mot lagen.

Hade jag varit killen som fick körkortet plockat så hade jag helt sonika sagt till polisen: "Jag hoppas det inte är din familj dom är på väg till." för hur vi än vrider och vänder på det här så kan det handla om minuter när olyckan väl är framme och jag kan LOVA att jag hade inte bara gasat men jag hade gjort om det igen även om jag hade blivit av med mitt körkort.

I vilket fall som helst så ser jag, på väg hem från jobbet idag, en polisutryckning. Dom kommer ut från polishuset, slår på lysen och kommer till ett rödljus med bilar framför. Då smäller dom på sirenerna, lägger sig i fel fil för där är det färre bilar och längst fram står en stackare som jag kan GARANTERA hade läst artikeln i Abladet idag. Han visste fan inte vad han skulle göra men polisen pressade på och till slut körde stackaren mot rött, in till höger och upp på en cyckelbana. Enligt lag och ordning ska då den personen bli av med sitt körkort, eller åtminstone få böter och straff och allt vad en "kör mot rött och upp på en trottoar" företeelse kan ge.

Jag förstår varför det finns bestämmelser som säger enligt ovan men vad vårt rättsväsende måste inse är att vi är alla människor och tro det eller ej så finns det en mjuk person inom oss alla som med en klump i halsen, varje gång vi ser en utryckning, hoppas och ber att det inte är någon vi känner som drabbats. Tänk bara på mannen på 70-vägen igen. Tänk om han höll på lagen, körde 70 och sinkade ambulansen 2 - 3 minuter och dagen efter få läsa i media att mannen dom var på väg till dog minuterna innan ambulansen kom fram?

Nej usch och fy för paragrafryttare. Jag kan dock med säkerhet säga att den här polisen måste varit antingen helt ny eller otroligt bitter för jag kan inte för mitt liv tro att merparten av våra poliser där ute hade agerat likadant.

Så med det sagt, TUT!!!


Fräsig kassa


Måste bara dela med mig...

Det här är sååååå jävla roligt...

Jessica? Jessica..? Jessica?? Jessica?


People please...

It's ALL RIGHT, not aiiiight
It's ASKED not AXSED
It's EXCUSE MED not Ascuzmi

For fucks sake...!!!!


Nice parking...

har fått en fin fin uppdatering. Fortsätt skicka era bilder.

Mail: henrikfagelberg@gmail.com,
Mms: 0730 246953

Skicka även gärna annat skit med. Ni som läser bloggen vet vad jag tycker är kul. Om inte annat, gå in på Roliga Länkar och kolla...

Ens förfluta hinner ifatt en...

Såg just en film som heter "Hot Tub Time Machine" som till namnet kan tyckas verka vara en väldig barnslig film men faktum är att den var faktiskt riktigt bra. Ska inte avslöja för mycket men kort och gott handlar det om ett gän killar som hamnar i 1986 igen och får uppleva en partykväll utan dess like. Problemet är, som med alla tidsresenärsfilmer, att dom inte får ändra något och jada jada...

Jag småskrattade lite ett par gånger men när filmen var slut kände jag mig helt plöstligt väldigt tom och den fick mig att själv tänka tillbaka på alla val man gjort och vilka konsekvenser de valen har lämat för spår. Jag antar att nu, mer än någonsin, svämmar dessa tankar då jag på senaste tiden fått besök av 90-talet i ganska påtaglig form. Jag är inte en person som blickar tillbaka och säger till mig själv: "Tänk om..." men jag kommer på mig själv med att ställa den frågan oftare och oftare på senare tid men oavsett hur jag grubblar och funderar så kommer jag inte fram till det där Hollywood producerade "happy ending" resultatet som jag så gärna vill åt.

Det är kanske inte mer än min egna bitterhet och ensamhet som sätter käppar i hjulet för mig och ja, jag kanske borde sluta borsta av mina "downperioder" som något som "är jag" och inse att det kanske inte är så ballt att vara den lidanden konstnären, specielt när inget kommer ur det beteendet.

Nu vet jag inte längre vad jag skriver om, om jag ska vara helt ärlig. Fingrarna gör sin sedvanliga dans över tangenterna, det börjar skymma och min nybruggda kaffekopp är inte så pinfärsk längre. Skajag avsluta, ta min kaffe och gå vidare eller ska jag fortsätta pränta ner ågnesten på "papper".

Fuck it... Kaffet ropar mitt namn, och så gör även annat runt omkring mig. Får väl plocka upp gitarren och se om man kan knacka ur sig ett alster.

Med anda involverade blir vinkeln skev

Jag hamnar många gånger i situationer där jag läser artiklar där statliga organ hamnar i blåsväder över något dom gjort och det senate i raden var artikeln i aftonbladet idag där det sägs att poliser skickade mördarhundar på ett oskyldigt offer. Men jag kan inte bara luta mig tillbaka och tycka att saker och ting inte är så svart och vitt som media får det att framstå...


1. "Förra lördagen tog sig Jonas och hans kompis in på Gutevallen i Visby. Pojkstrecket slutade med att två stolar gick sönder." Två ungdomar begår brott genom att inkärkta på mark dom inte har rätt att vara på. Det slutade, i det här fallet med två sönderslagna stolar men vad i hela friden säger att det hade stannat vid två stolar om polisen inte hade dykt upp. Och seriöst, pojkstreck... Sedan när har man i media betracktat skadegörelse och olaga intrång som pojkstreck? Jo, när det är två små vita förotspojkar som åker dit. Hade det verit Achem och Abdullah så hade löpsedeln varit förankrat med terrorism.

2. "Utan att tveka släppte den ena polisen lös hunden mot Jonas, berättar hans pappa Peter." Jasså? Pappan var med? Borde han då inte ha stoppat sin snorvalp till son från att vandalisera? Eller har vi här ett praktexempel på en far som blint litar på sin son? Tolka mig rätt, jag förstår att man som förälder vill kuna lita på sin son men som son, och som förälder så kan jag säga dig här och un att när man är 17 år gammal kommer man säga och göra vad som helst för att slippa stå ansikte mot ansikte med sanningen.

3. "Hade det handlat om rån eller grov brottslighet hade jag förstått polisens agerande, men i ett sånt här fall borde det klassas som övervåld att skicka en aggressiv hund på en pojke, säger Peter." Abluuuu ablööö ablaaaaa... Jag ORKAR inte mer....!!!!!

Bara i Danmark...

ger man ölen sina egna gator...


Tack tack tack

Tack för igår... Tack Kim, Tack vädret, tack färjan med billig öl, tack danska trafikljus som är röda fast dom "egentligen" är gula, tack för "Cafe Pitten", tack för perfekt parkeringsplats, tack för picknick i parken, sa jag tack för solen?, tack för att vakterna inte tog min kamera, tack för skräp ÖVERALLT, tack konstiga människor i smurf och 80-talsrocker mundering, tack för den makalöst bra-iga idén att bara låta folk gå ut ur parken till bilen EN gång, tack för 40 minuters väntan att ta ut pengar, tack för 40 minuters väntan att köpa en öl som dessutom var pissljumen, tack för härliga Slash, Volbeat och Rammstein, tack för att Skunk Anansie inte varit på turné på tio år (kanske ska ta en tioårs paus till???), tack för killen som stod och pissade mitt inne i publiken, tack till killen som headbangade så hårt att han skallade Kim i bakhuvudet, tack för att det INTE bidde en hjärnskakning, tack för gps'er som visar fel (Nej det hade inget med mina inställningar att göra), tack för att komma fram till färjan 8 minuter innan biljetten gick ut, tack för den konstiga killen på båten som hade voltat sin hoj på väg till festivalen, fått skjuts av sin flickvän, friat till henne, fått blankt nej, bråkat och sen blev kvarlämnad på färjan när vi åkte av, tack för allt pepp som kom 14 timmar för sent, tack för pungsparksbaguetten på "Inte Staoil, Statoil är där ute", tack för tinitus, ryggvärk, fotvärk, och en bonnabränna som heter duga. Och slutligen TACK för att fesetivalsommaren nu är igång för fullt!!! Couldn't be happier!!!

Copenhagen live - Rammstein
Dags att klaga lite...

Jag spenderar en hel del tid med att läsa nyheter om dagarna. Och då blir det av naturliga själ Aftonbladet och Expressen.

JAg klickar mig genom mord, inavel, ord och inga visor och blir många gånger trött på vad vi människor håller på med. Men, det som gör mig ännu tröttare är alla jävla självgoda personer där ute som utan tanke på vad dom säger ska kommentera och ha åsikter om saker och ting.

Ja, jag har MYCKET åsikter om saker och ting och jag inser att det finns folk där ute som tycker jag är fullkomligt dum i huvudet men någonstans, innerst inne, känner jag ändå att mina åsikter grundar sig på vanligt folkvett.

Har ni tråkigt någon gång, och vill bli fullkomligt överrumplade över hur många idioter det finns där ute så sätt er och gå igenom kommentarerna på dessa artiklar. Spelar ingen roll om det är Aftonbladet eller Nisses Fisk & Nyheter i Jukkasjärvi... Dom finns ÖVERALLT.

Senast var det någon som kommenterade en nöjesartikel och skrev något i stil med "Åh Johan Johansson (killen som skrev artikeln). Känns det bra att skriva om sådant här när det finns viktigare saker att skriva om". Seriöst? Hur jävla korkad får man bli. Mellan varven, mellan alla artiklar om våldtagna, lemlestade och mördade barn så VILL jag se en artikel om hur jävla illa Jenifer Anistons badräkt satt. Nöja, kultur, musik och andra "icke världsviktiga" saker ÄR VIKTIGA MED!!!!

Varför skriver jag allt detta? Jo för nu blir JAG förbannad, för en gångs skull över hur media rapporterar. Jag har inga problem med att en artikel innehåller luft och inget mer men när man vrider och vänder på saker och ting utan att ha någon grund för det så blir jag förbannad.

Abladet säger: "Kolla in det "omöjliga" huset - Det skulle inte vara möjligt - så lyckades han"

Spänd av förväntan klickar jag på länken i hopp om att se ett skithus som leviterar eller en telefonkiosk som är större på insidan men ack nej. Ett uthus format som en kotte.... DET är vad jag får.Det är en sak att ragga läsare men det finns gränser...!!!


Wait whaaaaaaat...?!?!?!?!?

Vänta lite nu...

Det är inte första April. Och jag är inte fullare än vanligt. Så vitt jag vet har jag inte tagit några droger så frågan är.... Wait whaaaaaaat?!?!?!?!?

Är det bara jag som tycker:

1. Bilder ser photoshoppad ut? HUr kan ett så perfekt runt hål bara "finnas" under ett hus????
2. Seriöst? Hade man inte skrivit liiiite mer än att huset försvan och en dog? Kom igen? Det här är ju frikkin' galet...!!!!
3. Det är ju inte så att huset sjönk en meter eler två, HÅLET HAR JU FÖR BÖVELEN INGET SLUT!!!!!(Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7225688.ab)


Inte speciellt välvalda ord...

Har aldrig tappat apptiten så fort som jag gjorde idag....


Nice parking

är uppdaterad....

RSS 2.0