Vilseledande reklam...

Hej hej i vintermörkret... (Det regnade igår. Älskar att somna till ljudet av smatter mot fönsterbläcket.)

Vid min butik där hemma där jag bor så finns det en busskur där diverse reklamer, allt från bilar till underkläder, huserar. Nu har dom en reklam mot ett nässprejj som var rätt rolig.

En bild på en mackskylt med texten BACK under
En bild på majs med texten BAJS
En bild på en fasan med texten FASAD

Sen kommer en bild på nässprejjet med texter NEZERIL

Det är ju rätt kul när man ser baktanken med det hela vilket, enligt mig, är just att en förkylning kan resultera i att man kan hamna i lite intressanta situationer med tanke på att det man menat att säga blir något helt annat, bara för att man är snuvig. Men, vänta lite nu....

Om Fasan blir Fasad borde inte Nezeril bli Dezeril då? Fy fy fy....

Ge din älskling en dikt...

På toa sitter jag och skiter
Medans du där ute sliter
Älskar dig, du är mitt liv
Tänk va dumt om du hetat Steve

I kyrkan bör man...

(Ursäkta alla stavfel och felskrivningar men mitt rättstavningsprogram funkar inte och jag ORKAR inte gå igenom hela texten igen. Har lite annat för mig just nu dessutom)


Jag har varit i kyrkan. Det är lite tradition i vår familj att gå, åtminstone på julafton. Och det gjorde vi även i år. Jag gillar kyrkor och har alltid haft en väldig öppen attityd till religion. jag har åsikter som alla andra men är kanske lite mer "förlåtande*" i min syn på troende än vad många utav mina vänner är. Men, medans jag sitter där dyker det upp fundering efter fundering som gör att jag tillslut inte längre vet vad som är vad. Jag tror minsan att jag har hittat anledningarna till att kristendomen tappar anhörare istället för att öka sina antal. Jag pillar fram mobilen och börjar föra anteckningar eftersom jag verkligen måste blogga om det här. Nedan är mina funderingar från mässan i Kalmar, julafton 2007...

1. Prästen välkomnar alla. Han pratar ett par minuter och avslutar med något i stil med "Och Gud i hemmelen gå med eder i vardagen", eller nått. Nu händer något skumt. Längst fram, i de framra ca 4 raderna av kyrkan, den enda yta som förövrig är full, sitter Lena och Per Svensson med sina perfekta 2,25 barn. Här sitter även Agda, 95 år och finklädd för kyrkan. När prästen har avslutat sin mening säger dom i gemensam ton "Gud i hmmm huhuh hehh huhhh". Jag behöver kanske inte skriva att jag inte hörde vad som sa men jag har aldrig varit såååå sugen på att st'älla mig och ropa "Let there be lips" i hela mitt liv... Var som att titta på Rocky Horror fast med Gud och en massa pensionärer. När lusten att ropa lägger sig börjar jag känna en viss olust över att det finns ett samband mellan de troende och pträsten som nykomlingar aldrig kommer att uppleva. Fel nummer ett: Isolera inte de nya, de nyfikna, genom att ha massa hemliga repliker och svar. Lämna ett manus i entrén i så fall.

2. Guds första budord lyder : "Du ska inte ha några andra gudar vid sidan om mig" Nu blir jag förvirrad. Titta runt i en kyrka nästa gång ni kommer dit. Inte en enda bild på Gud. Inte en antydan om att han ens finns. Från vägg till vägg är det Jesus som avbilads. Lyssan dessutom på prästen, bönerna och sångerna... Nästan allt handlar om Jesus. Låt gå för att det är Guds son men det känns ändå som att ALLT handlar om Jesus. Hur ska man som sökande tolka detta? Fel nummer två: Bestäm er... Vem ska vi prisa och tro på? Gud eller Jesus. Funkar inte att ha två väsenden som man ska tillbedja. Vad händer om Jesus gör revolt mot Gud? Måste man göra om alla kyrkor och banlysa jesus då? Vad händer med alla psalmer, krucifix och böner?

3.Om ni har hört Brasse Brännström berätta om när han var liten och skulle lära sig spela efter färgade noter så förstår ni vad jag menar när jag säger ENTONIGT!!!!! Brasse kommenterar att det är ju väldigt smidigt med gröna och röda prickar så man vet vart man ska sätta fingrarna. Jävligt enkelt om man är färgblind... Gråå grååå grå grååååå... VARFÖR måste det vara så entonig, tyst och obekvämt? Prästen säger "i eder närhet skola vi icke tala ur tur och med behaglighet skola vi tysta vara när allt han behöver säga är: "Uh uuuhhh.... No you didn't" Fel nummer tre: Vi lever inte på 1800. Det behöver inte vara skrämselteknik och hot om evigt brinnande i helvetet längre. Släpp loss lite.

4. Jag tror inte Gud gillar musik. Om han hade gjort det hade han inte sett till att de som skriver musik i hans ära hade gjort det så innerligt avancerat. Leta upp en psalm som inte innehåller 4 b förtecken eller 15 fiss... Helvete anamma om man skulle slänga in ett pissmoll i det hela... Fel nummer fyra: Gör psalmerna liiiite enklare. Släng gärna in ett par som inte handlar om gud och Jesus utan om blommor och sånt.

5. VARFÖR FÅR MAN INTE APPLÅDERA???? Snacka om otacksamt... Fel nummer fem: Släpp loss lite. låt folk visa sin uppskattning. Jag tror inte Gud trillar av stolen om folk applåderar.

6. Prsäten hade sett en tröja i julhandeln med texten :Gud är lite upptagen. Kan jag stå till tjänst med något?" På tröjan var det en bild av jävulen. Prästen tyckte inte att det var åretas julklapp och konstaterar att om det är det som är julandan så vet han inte vad julen handlar om längre. OMG!!! Släpp loss... Det var ett skämt. fel nummer sex: Det MÅSTE finns utrymme för humor i alla religioner. Dom ända som tar priset är folket som startar krig när mna målar Mohammed på en bild eller döpen en nalle till Mohammed. Seriöst... Folk blir ju rädda.

God Jul alla vänner...

Ja då var det julafton, igen. Lika grått och trist som vanligt. Jag klagar iofs inte eftersom jag är en inbiten hatare av allt kallt och vitt men det är klart att det finns något vackert i att titta ut på snö som faller när man äter julbord. Skit samma... Beger mig om ca 30 min till Kalmar för att fira med mina föräldrar. Åter imorgon då det är planerat ev. utgång eller bara svireri med GH III,ellet nått.

Livet i mitt liv är inte här och jag kan konstatera att nästa gång hon åker bort tänker jag åka någonstans med. Galet vad man kan vänja sig vid att ha någon vid sin sida när mardrömmarna sparkar igång.

Puss på er alla och har ni inget för er på Tisdag så hör av er.

//Fagel

Kometen kommer...

Kan tillägga att jag blev brutalt attackerad av en tandkrämstub på lunchen. Blöder ymning från tummen i skrivande stund... *suck*

När kommer kometen

Började med att sova mig igenom hela natten. Ni som känner mig vet att jag vill vakna mitt i natten för att konstatera att jag kan sova ett gäng timmar till. Det är ju därför larmet ringer 03:00 varje natt.

Vaknar dock med ett ryck av klockan, snubblar genom lägenheten och sliter åt mig lite kläder samt ett par av de nyköpta strumporna från igår. Sliter upp förpackningen och ser att jag köpt sådanadär låga stumpor utan hals. Skit gay men visst, det är bättre än ingenting. Går in på toaletten och tappar skjortan rakt ner i stolen. Som tur var hade jag inte haft tid att uträtta mina morgonbehov men det är ju lagom kul med en skjorta dränkt i toavatten. Ner i korgen med den, hämtar en annan tröja. Slänger på mig byxorna och upptäcker att gylfen har gått sönder. Byter byxor, svär över håret och ger mig av mot jobbet.

Så min fråga är.. När kommer kometen....


Journalistiks yrkesbrott

Hej hej kära dagbok, eller vad man nu ska säga. Jag vill börja med att säga att jag är riktigt irriterad. Jag brukar inte lägga speciellt mycket vikt på "smarta" löpsedlar eller finurliga formuleringar som får oss att tro att en artikel handlar om något annat än vad den gör men nu blir jag smått irriterad.

Ser följande på dagens www.aftonbladet.se:
image496

Utifrån denna lilla bild kan man omöjligt tro annat än att det handlar om en stackars kuvad Saudiarabisk kvinna i burka som fallit offer för ytterligare en sjuk lag som är till för att stympa den lilla gnutta mänsklighet som finns för kvinnor i dessa situationer. Vi är alla "medvetna" om hur illa ställt det är att vara kvinna i dessa länder och vi lider med dom. Redan här är jag förbannad. "Jävla vildar" och "Primitivt... Fy fan..." är kommentarer som formuleras i min hjärna och som är redo att falla ur min mun utifall att någon spontant skulle komma förbi och fråga vad jag tycker om läget. Jag tänker inte skydda mig med att skriva att jag inte är rasist. Jag behöver inte vara rasist för att tycka att "brott" mot mänskligheten i form av lagar och Guds ord ska vara idiotiskt, trångsynt och primitivt. Så med det genomtänkt klickar jag på länken och läser vidare. Det är nu det blir otroligt irriterande.

image497
Hatet växer, skammen över att vara man likaså. Jag kan inte förstå hur det kan gå till så här. Men, efter ett par rader blir jag tvungen att backa tillbaka och läsa igen...

"Kvinnan, som nu är 19 år, dömdes för att ha befunnit sig i en bil tillsammans med en man som hon inte var släkt med ? ett svårt brott enligt islamisk lag."

Vänta lite nu... Hon blev ju dömd för att hon blivit våldtagen? Ett brott hon själv inte kunnat avstyra. Ett brott hon inte aktivt gjort ett val i. Kvinnan är ju ett offer. Men här kryper en helt annan sanning fram. Hon befann sig i en bil tillsammans med en man hon inte var släkt med. Har hon valt att vara i bilen med mannen eller var det våldtäcksmannen som slet in henne i bilen och av den anledningen dömdes hon? Vi läser vidare. Spänningen är olidlig, för inte kan det väl vara så att en journalist målar fan på väggen för att värva läsare. Inte kan det väl vara så att en journalist piskar upp hat mot ett folk som redan har svårt att passa in i västvärldens ögon?

"Kvinnans förklaring var att hon träffat mannen för att få tillbaka ett foto som denne tagit tidigare då de varit ett par och hotat sprida i bekantskapskretsen."

Mina vänner. Det visar sig att det är inte ens mannen i bilen som våldtagit henne. HAN BLEV VÅLDTAGEN MED!!!! Så ja, hon satte sig frivilligt i bilen. Hon bröt medvetet mot en lag där hon VISSTE vad straffet bestod av. Låt mig nu summera så ni inte tror att jag är fullkomligt dum i huvudet.

1. Ja, att ha en lag som förbjuder en kvinna att sitta i en bil med en man som inte är relaterad till henne är konstigt, men jag ger inte sken av att förstå saker och ting i världen så jag ska inte börja nu. Men om det nu är en lag så är det och bor man i landet så anser jag att man ska anpassa sig och rätta sig efter de lagar som finns, på samma sätt som vi kräver att invandrare anpassar sig till våra lagar här. Fritt fram med kvinnor i bilar med främmande män i Sverige med andra ord.
2. 90 piskrapp i straff??? Kom igen...
3. Det här är intressant... Kvinnan och hennes advokat gjorde en miss när de gjorde detta till ett medialt spektakel. Rätten höjde straffet från 90 rapp till 200 rapp PLUS fängelse. Rätten ansåg att hon stört utredningen genom att gå till media. Advokaten fråntogs uppdraget och blev av med sin licens. Ännu en gång, konstigt men IGEN inte något jag kan, eller tänker, kommentera mer än på ett ytterst personligt plan.
4. Våldtäckt straffas med döden i Saudie Arabien men eftersom det inte fanns några vittnen fick våldtäcksmännen "bara" 2 - 9 års fängelse...!!!!! Om min dotter skulle bli våldtagen och det fanns en film som bevisade det, mannen erkände och 17 personer vittnade om att det hade hänt så hade han fått 4 månaders rehabilitering på en psykanstalt och sen släppts ut i samhället igen.

Summa summarum, kvinnan förtjänade straffet för att hon satte sig i bilen med mannen och medveten bröt lagen. Förtjänade hon våldtäkten? Självklart inte men det var inte det det här inlägget handlade om. Det handlade om den morbida makt media har att skapa opinion. Tänk bara hur många som enbart läser headlines och bildar sig en något vag, men ändå, en åsikt om saker och ting. Eller folk som bara slölyssnar till nyheterna på tv eller radio. Det skrämmer mig att man får göra så här. Visst, det är individens ansvar att ta reda på om det man läser är faktabaserat eller bara en skvallerjournlistisk vinkling av en händelse. Men, det som skrämmer mig allra mest är frågan: Hur många gånger har jag själv gått på det innan?

Min svåger sa en gång: Man kan aldrig bilda sig en egen uppfattning om saker och ting om man inte upplevt det själv.

Den enstaka meningen, för 15 år sedan, förändrade mitt liv. Håller ni inte med? Challenge me...


Zero Punctuation slashes GH III

Det här mina vänner är legendariskt....

http://www.escapistmagazine.com/articles/view/editorials/zeropunctuation/2716-Zero-Punctuation-Guitar-Hero-III

Naaaaawwwwwww....... I wanna dog too....


Too Super Cool For His Ticket - Watch more free videos

Jag erkänner, jag gråter

Ok... Jag har erkännt innan att jag gråter till Extreme Home Makeover och nu har en ny helvetesjävulenskitfan säsong börjat på 3:an. På samma satt som jag med avsmak gömmer mig bakom min hand när jag ser en orm på tv så plirar jag mellan fingrarna när Ty's lag sitter i bussen och tittar på filmen som familjen gjort. I det här fallet handlar det om en man och en kvinna som tar hand om övergivna barn. Dom bor TOLV personer på 89 kvadratmeter!!!!! Dom tog in fem fosterbarn och lovade dom att dom inte skulle splittra dom eftersom de fem var allt de hade kvar efter ett sprucket förhållande och misär hos deras biologiska föräldrar. Jag känner redan nu ångesten krypa upp inom mig och som en slö slamkrypare slingrar den sig genom kroppen. Laget kommer fram, skuttar ut och skriker i megafonen som vanligt. Familjen kommer springandes ut och dom gråter av glädje. Jag känner hur det svider bakom ögonen och då kommer det... Den där dräpande kommentaren som gör att jag i skrivande stund FORTFARANDE skrattar.

?Ty: So how are you feeling
Jesus: Wi are berry berry happi...?

Jag vet, det är inte ok att skratta men på samma sätt som folk i chock eller i förnekelse kan få hysteriska skrattanfall så kunde jag helt enkelt inte låta bli. "Berry berry happi....."

Det är bara sååååå bra.

Och nu sitter farfar, som flyttat in i huset för att hjälpa till med alla barnen och gråter och som på en given signal är jag tillbaka, dold bakom min spretande hand med svidande ögon.

Jesus, kom tillbaka och säg något. Snälla....


Tragikomisk

Det finns något sorgligt i att världens mest kända Daredevil tynar bort i en blodsjukdom...

Rip Evel Knievel...

RSS 2.0