Tro, hopp och kärlek

Jag spenderar rätt mycket tid med att läsa nyheter och för att inte drunkna i ångest över hur världen ser ut så brukar jag, som ni vet, försöka hitta lite humor i vår trista, mörka vardag. När man läser mycket nyheter så ser man tydliga trender i hur media rapporterar. Nej, det är inte fler våldtäkter nu än innan utan det är bara ett "hett" ämne och därför skriver media om det hela tiden och nej, det är säkerligen inte så att jorden håller på att gå under men eftersom det är läsvärt så skrivs det mycket om det.

Men, idag såg jag en trend jag verkligen gillade. Det verkar helt enkelt som att det börjar lossna lite för den medicinska vetenskapen. Jag har länge undrat hur lång tid det kommer att ta innan man kan skriva en manual till människokroppen. På samma sätt som att en tekniker vet att om han skruvar på just den där lilla skruven så slutar maskinen vibrera så är jag övertygad om att vi inom en snar framtid kommer att förstå kroppen på samma sätt.

Aids? Inga problem. Plutta till B-12AlphaOmega genen 1mm till höger så är det löst.

I vilket fall som helst kan vi idag läsa om bromsmedicin för Parkinson, piller som kan bota hudcancer,och en ny medicin som kan stoppa KOL.

Sånt här gillar vi att se. Men, det blir väl som med alla andra "dödliga" sjukdomar vi traskat oss igenom. Så fort vi hittar botemedel till en, kommer en ny som är 10 gånger värre. Men, då pluttar vi bara lite på Epsilon457-6extrinoxen och VIPPS!

Megafon fail

Tack Azze för denna bilden.

Dag 12 - 10 saker du inte vet om mig

(Vad är detta?)

Eftersom jag fegade ur lite på det förra inlägget så tar jag och betar av en punkt till och det är 10 saker du inte vet om mig. Det är svårt att skriva ett sådant här inlägg. För en del av er som läser detta, och inte känner mig i verkligheten, så kan jag i praktiken skriva vad som helst om mig själv då jag inte allt för ofta berättar om just mig och allt kommer att vara saker ni inte vet om mig. Sen finns det enstaka personer där ute som läser bloggen och känner mig så därför måste jag nog bli lite mer personlig. Sen kommer ju gränsen för vad jag är villig att avslöja om mig själv med. Klart jag kan beta ner tio saker ni inte vet men jag kan även beta ner tio saker ingen någonsin kommer att veta. Så med det sagt...

1. Jag är rädd för att inte vara omtyckt.

2. Jag är rädd för att inte duga som pappa.

3. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv.

4. Jag går, och pratar i sömnen.

5. Jag önskar att mitt liv hade ett soundtrack.

6. Även om jag trivs som singel så saknar jag någon att vara med. Som dom säger, det blir alltid värre framåt natten.

7. När jag älskar älskar jag för passionerat.

8. Jag är inte speciellt bra i sängen.

9. Jag blir förbannad på mig själv för att jag inte kan ta mig för att gå ner i vikt.

10. Jag spenderar 15 - 20 timmar i veckan med att titta på tv serier och filmer.Dag 11 - Mina syskon

(Vad är detta?)

Hej hej vänner.

Inlägg 11 ska handla om mina syskon. Jag har en syster som jag älskar över allt annat och jag skrev faktiskt ett inlägg om henne för inte så länge sedan så jag tar helt enkelt och fegar ur lite och länkar till det inlägger igen.

Dag 11 - Mina syskon

Dag 10 - Bloggfavoriter

(Vad är detta?)
Oj... Det här kommer nog bli det tråkigaste inlägger av alla i listan då jag läser väldigt få bloggar.
Snipp snapp...

Kom ihåg vart ni läste det först...

UPPDATERAD 20110119!!!

Jag är övertygad om att vetenskapsmän i framtiden kommer att säga att det var vid årsskiftet -10/-11 som allt började.
NU är jag inte helt på det klara med VAD det är som började men något är det. Minns tillbaka till alla katastrof-filmer där jorden går under bit för bit. Visst fanken börjar det alltid med något litet smått som till synes verkar lite skumt men inte är tillräckligt skumt för att det ska väcka misstankar?

Vad f*n pratar du om Fraggelberg????

Nyårsnatten i Arkansas trillade tusentals fåglar rakt ner ur himmelen. Döda... Samtidigt, lite längre bort spolades 100,000 fiskar upp på en strand. Samma natt, samma stat...

Ok, skumt som fan men inte helt osannolikt. Förgiftat vatten kanske? Vad vet jag. Skumt är det men jag kan ändå acceptera att det är en s.k "freak accident"

Igår natt dör flera hundra fåglar i Falköping SWEDEN lixom... Samma scenario, även om vi här har en stackars lastbilschaffis som säger att han körde ihjäl dom allihopa. Co-inky-dinky? Inte troligt men ändå möjligt att det bara är en slump.

MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN....

Samma natt som händelsen i Sverige dör hundratals fåglar i Louisiana... Wha-wha-wha-whaaaaat????

Lite senare spolas det upp 2,000,000 fiskar i Maryland samtidigt som hundratals fiskar i Nya Zeland, där merparten saknar ögon, spolas upp.

Och nu, 8000 duvor föll från skyn i Italien...

300 starar döda i Alabama

200 kor i Wisconsin och 9000 bufflar i Vietnam

Seriöst? Va fan är det som händer???

Ok, om vi ska vara lite konkreta och gå igenom dom "troliga" förklarningarna som alla experter är så snabba att komma med.

1. Fåglarna stressas till döds av alla fyrverkerier. - Händer detta varje nyår? Varför händer det fortfarande flera dagar efter? Och den operativa frågan, är alla fåglar i en flock så genetiskt hårt dna kodade att om en dör dör alla samtidigt? En, eller två hade jag förstått. 400 över en ytan lika stor som Stockholm hade jag förstått men inte så många på så liten yta. Och, det förklarar inte vad som hände med fiskarna.

2. Fåglarna har blivit förgiftade. - Jag har sett folk ha mer problem med att få tre personer att dansa i takt så hur i hela friden har man lyckats förgifta tre olika flockar i tre olika stater/länder? Och, det förklarar inte vad som hände med fiskarna.

Jag säger aliens, the man eller jordens undergång. Eitherway, so long and thanks for all the fish...

Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

(Vad är detta?)
Jahap... Ytterligare ett spännande ämne att diskutera. Ytterligare ett ämne utan raka ramar och tydliga riktlinjer. Eller egentligen inte. Det kan ju inte bli mycket tydligare än så här...

Jag har ingen tro. Eller rättare sagt jag väljer att inte tro. Ok, det där lät kankse lite förvirrat men så här är det. Jag är otroligt avundsjuk på djupt religiösa människor av den enkla anledningen att dom går igenom varje dag och genuint tror att det finns ett högre väsen som tar han dom dom. Oavsett om du är kristen, muslim, satanist eller någon annan religion så finns det någon som tar hand om dig. Må det vara en gråhårig gubbe eller gumma i himmelen eller karma, det spelar ingen roll. Det lugna, det rofulla och det lugna finns där hela tiden och det avundas jag. Men, jag har inte mött gud. Jag har inte fått ett kall, jag har inte sett ljuset och jag har ingen aning om vad som är rätt eller inte.

På samma sätt som att det finns väldigt många saker vetenskapen inte kan BEVISA men som ändå är faktiska så väljer jag att ställa mig mitt emellan religion och vetenskap. Jag förnekar inte den s.k intelligenta skapelsen men jag tänker inte förespråka för den. Jag, personligen, tror på gott och ont. Och egentligen, är det inte det alla religioner handlar om?

Lev ditt liv väl, ta hand om andra och var en bra människa så belönas du när du dör. Spelar ingen roll vilken religion vi talar om, budskapet är detsamma. Och alla levnadsord, visdoms ord och regler grundar sig ju oftast i rent sunt förnuft. Du skall ikke döda... Really? Wow. Tack.

Jag tror på att goda gärningar gör mig till en bättre människa. Jag tror att om jag är en bra person så kommer min tid på jorden vara en varm, underbar och givande tid. Jag tror inte på liv efter döden, jag tror inte på 72 oskulder eller himmelriket. Men jag försöker ändå vara en bra, snäll och omtänksam person.


Jag vill min nästa väl. Många gånger för väl. Mer väl än jag vill mig själv. Äsch, jag vet inte... Bete er som människor. Faktiskt så kommer ett av dom bästa citaten någonsin från bibeln. Gör mot andra som du själv vill bli behandlad. (Reserverar mig för att jag troligen inte skrev det där helt korrekt men jag misstänker att ni fattar vad jag menar.)

Peace out och allt sånt där... Säger väl som Tupac, Only God can judge me....

Dag 8 - Favoritsaker

(Vad är detta?)

Jaha, då var alla lediga dagar slut och alla små griseknoarna är uppätna sedan flera dagar tillbaka. Sakta men säkert börjar man komma tillbaka till de gamla vanliga rutinerna och en av dom är min kära lilla blogg. Dagens topic är ju, som ni ser, favoritsaker och det kan ju bli lite spännande.

Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska lägga upp det hela. Hur ska man definiera favoritsaker. Kan det vara personer, likväl som ett fysikt ting med en prislapp? Kan det vara en kännsla, ett humör eller en tanke som flyktigt flyter förbi? Eller varför inte en jivvla massa ettor och nollor som genom ett magiskt under transformeras till en bild på en vacker storbystad blondin? Inte vet jag men det spelar heller ingen roll för det här är min blogg så jag får tolka det som jag vill. Hmmm... Insåg just att jag måste ta ett beslut. Skit...

Jag försöker komma på vad jag inte skulle kunna leva utan. För något/någon man inte kan leva utan borde ju vara en favoritsak. Nu menar jag inte de primala förnödenheterna som mat, luft och vatten utan någon man har, eller gör, som är så fantastiskt underbart att man inte skulle kunna klara sig utan det. Kärlek är ju uppenbarligen en sådan sak för mig men jag bevisar ju för mig själv gång på gång att jag faktiskt klarar mig utan ändå. Speciella vänner är ytterligare en sak men även där börjar jag lära mig att leva utan, i alla fall på det sättet som jag föreställde mig att vänskapen skulle vara. Nu låter det väldigt tragiskt och jobbigt för Mr Fraggelberg men så är det inte. Jag mår verkligen bra. Jag har lite att jobba på men det går framåt och jag lär mig själv att steg för steg minska riskerna för besvikelse.

Nog om det. Tillbaka till favoritsakerna.

Jag älskar festivaler. Jag älskar att upptäcka nya band. Jag älskar att laga mat. Jag älskar att lyssna på musik. Jag älskar en bra bok. Jag älskar mina kära tv-serier. Jag älskar att få en spontan komplimang. Jag älskar det spontana i människor. Jag älskar tanken på att fått vara med om så otroligt mycket i människans utveckling bara de senaste 30 åren. Jag älskar att det finns folk där ute som fortsätter hitta på saker som får mig att förundras. Jag älskar hur två mobiltelefoner, tusentals kilometer bort, kan hitta varandra och samanfläta människor utan att det blir fel. Jag älskar att kunna se det roliga i vardagliga ting. Jag älskar att jag är frisk. Jag älskar en kall öl. Jag älskar att grotta ner mig i gamla minnen med gamla, goda vänner. Jag älskar att mäniskor jag sårat under mina år verkar ha det bra nu. Jag älskar att facebook kontinuerligt berättar för mig att det finns hur många människor som helst där ute som jag har gemensamma vänner med. Jag älskar att plocka upp liftare och älskar folk som plockar upp liftare. Jag älskar att hjälpa människor. Jag älskar att planera för hur min otroligt most awesome MC Klubb ska bli när jag väl tappat håret och tagit MC kort. (HERE COME THE PEACEKEEPERS). Jag älskar att skriva, sjunga, dansa när ingen ser, ger råd som ingen tar, köpa saker för pengar jag inte har, lukta illa på morgonen, ha gula tänder, vara lönnfet och ha dålig kondis för det gör mig till en människa. En helt vanlig människa. Och det, mina vänner, älskar jag.

Så med det sagt... Bye bye

RSS 2.0