Växjö Rockfestival

Så då var vi tillbaka från Växjös First Anual Rockfestival. Måste säga att det var otroligt trevligt, men kanske inte helt bra för festivalen. Anledningen till att det var så gemytligt var just att det inte var så mycket folk och det säger sig ju självt att det inte kan vara bra för intäckterna. I vilket fall som helst. STRÅLANDE solsken hela dagen. Härlig musik och mysigt folk. Det märktes dock att den fokuserade på 60-, 70- och 80-tals musik eftersom snittåldern nog lätt hamnade på en 40 - 45 år. T.o.m jag kände mig ung där. :)

Men , det märktes även på att det var så rent och fräsch överallt. Vi gick barfota hela dagen och inte en gång var man rädd för att kliva i glas eller annat olämpligt. Det fanns inte heller en asntymmelse till skräp någonstans. Så, snälla Växjö Kommun, fortsätt med detta. Ett väldigt uppskattat inslag i vardagen av oss som gillar musik.

Efter utebliven minigolf som start på dagen så tog vi oss till Strandbjörket och tog en fika istället. Därefter bar det av till festivalen som skulle börja vid 13:00


Väl framme tog vi oss igenom havet av folk för att komma in... *harkel* Vi tog en fika och konstaterade snabbt att informationen vi fått innan var inkorrekt och det skulle inte börja förens 14:00. Så, det bidde en minigolf på Evedal istället. Sorgligt nog van Carl med tre poäng over yours © Malaco Truly men nästa gång kommer jag spika in fler ettor. Stenhårt!


Först ut, när det väl var dags, var Liverpool. För er so inte vet vilka det är så var det killen med glasögonen som vann Sikta mot stjärnorna som John Lenon. Beatles covers för hela slanten med andra ord. MYCKET bra var det och när Sgt Pepper unifromerna åkte på så var stämmningen onekligen laddad.


Väldigt avslappnad stämmning överallt. Alla bara softar och tar det easy. Stenhårt med andra ord.
Efter Liverpool var det ett coverband som hetter Wonderband. Börjar starkt med Roxette, fyller på med Bon Jovi medly samt Guns medly och avslutar med en salig medly av allt möjligt, toppat med finalen Final Countdown. Bandet var si och så men räddades av den karismatiska sångaren. Vid ett par tillfällen hoppade han av scenen medans han sjöng och sprang in i öl tält och publik och uppträdde. STENHÅRT!!!Dagens "mest udda" stod denna herre för....


Sen var det dags för Stonecake. Fråga mig inte vad dom gjorde där. Och på stora scenen? Nä... Där var det många band som hade gjort ett bättre jobb.


Lite käk....


Festivalens OMGWTFJUSTHAPPENED!!!!! Phoenix Harmony....


Creedence coverbandet Cosmos FactoryMr Pugh "stenhårt" Rogerfeldt. Det här var nog något av det bästa vi såg innan tröttheten slog till. En legend i sin tid och en man som kan göra va f*n han vill på scenen. Det var så naturligt och bra allting. Mitt i encorenummret så avbröt han sången, tittade ut i publiken och ropade "Jojo! Är det du???". Det var det inte....
 Sen hittade vi Wernerssons äldre bror som han inte har....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0