Vad är det som händer?

I aftonbladet idag hittar vi en rolig artikel om Volvos eventuella framtid. Men det är inte ofta man läser en artikel och reagerar så många gånger på en och samma sak.

"- Jag vet att du fick uppgiften om 1,5 miljarder från en konsult knuten till Ford tidigare i dag, men jag skulle vara glad om du inte skriver summan. Vi är långt ifrån klara med förhandlingarna."

Tryck... inte... på... den... röda... knappen....!!!

"I Kina är alla biltillverkare helt eller delvis kontrollerade av staten, vilket gör att ingen bjuder över någon annan, men att den köpta kunskapen sedan kan delas mellan alla."

Wow... Vem sa att kommunism inte funkar.

"Kina ligger tjugo år efter Europa när det gäller krocksäkerhet och miljö, kunskap som europeiska biltillverkare och underleverantörer fått fram tack vare investeringar i storleksordningen många hundra miljarder kronor de senaste tjugo åren. Nu kan Kina alltså komma åt det kunnandet direkt och för nästan inga pengar alls."

Någonstans i bakhuvudet klingar ordet miljödebatt och det känns som att detta hade väl varit ett ypperligt läge att få dela med sig av sådana saker som gör att vi får bättre miljö? Eller handlar det verkligen bara om pengar? Hmmmm....

Skit samma. Läs så får ni bilda er en egen uppfattning utifrån en journalistsuppfattning utifrån en källas uppfattning. Kan bara säga att om någon vill köpa min Saab för 1 5000 000 000 USD så är ni välkomna att höra av er.


Kommentarer
Postat av: MFC

höhö... tiderna vi lever i.



Inget förvånar mig längre faktiskt. Väntar på rubriker om att valutareserven är slut.

2009-03-26 @ 19:49:47
URL: http://mfc.elmberg.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0