Randombloggning kan skada din hälsa

Jag försöker ju få alla er som inte har något att göra att Randomblogga lite så jag får lite mer poäng. Jag måste dock varna för att iböand dyker det verkligen upp orginal som nästan får en att vilja lämna tillbaka poängen bara för att man ska slippa läsa.

Religion... Behöver jag säga mer?

Jag har ingenting emot religion. Absolut inte och jag kan många gånger känna att jag verkligen skulle vilja vara troende men jag blir lite irriterad på hela konceptet. På samma sätt som att jag inte kan bevisa att Gud inte finns så kan du som troende inte bevisa för mig att han finns. Med andra ord så tycker jag att vi kan hålla oss på varsin kant och inte försöka bestämma över den andres liv? Agreed? Vi kan gärna prata om det men då vill jag diskutera, inte bli omvänd.

Idag hittade jag via en randomblogg detta:

"En del säger att man ska hålla sin tro för sig själv men hur ska jag kunna göra det? Hur ska jag kunna vara tyst när Han älskar så. När Hans kärlek i mig vill nå andra människor. Nej, det går inte. Jesus är ingen religion. Jesus är en levande verklighet. För mig - för dig - och för den som vill ta emot av Hans oerhört stora kärlek och nåd!"

Spontant vill jag bara RUSA upp till den är kvinnan och säga: "

En del säger att man ska hålla sin tro för sig själv men hur ska jag kunna göra det? Hur ska jag kunna vara tyst när Han älskar så. När Hans kärlek i mig vill nå andra människor. Nej, det går inte. Satan
<insert other religion here> är ingen religion. Satan <insert other religion here> är en levande verklighet. För mig - för dig - och för den som vill ta emot av Hans oerhört stora kärlek och nåd!"

Syftet med den här lill apoängen är hur HON skulle ställa sig till om jag som satanist, muslim, buddist eller vad som skulle säga som hon. En del säger att man ska hålla sin tro för sig själv men hur ska jag kunna göra det? Hade hon, på samma sätt som hon "kräver" av oss, kunnat luta sig tillbaka och lyssnat på när jag prisar min gud? Tveksamt...

Säger som jag bruka, jag tror inte på Gud och han hatar mig för det....

Kommentarer
Postat av: Lisa

SV: Vilken rolig liknelse! Jag ska försöka komma ihåg det där med aporna. Då kanske jag skrattar istället för att hamna i tankar som inte hjälper mig.

Tack för tipset!

2009-03-04 @ 13:34:04
URL: http://lissukka.blogg.se/
Postat av: Anders

Haha, du verkar vara en ganska rolig agnostiker. Jag tycker att du borde läsa Richard Dawkins bok "The God Delusion" om du vill få lite mer kött på benen gällande bevis för och emot Guds existens. Gudshypotesen är mycket osannolik och helt enkelt ohållbar om man granskar den närmare.



Själv är jag inte troende men jag utesluter inte möjligheten helt och hållet eftersom det inte är möjligt i dagsläget - det vore arrogant att göra det. Däremot är sannolikheten minimal att det skulle finnas en Gud och jag är alltså ateist, men det är nog alla på något plan. Jag tvivlar på att tanten du skrev om tror på Tor, Oden, Vishnu, Brahmna, Ganesha, Allah, Baal eller Buddha heller. Därför är hon, precis som jag, ateist - jag har bara gått en Gud längre än henne.

2009-03-04 @ 14:47:39
URL: http://dopplereffekten.blogg.se/
Postat av: annelie

Håller med dig helt Herr Fraggelberg! ..och Anders. Ska nog kolla efter den där boken.

Religioner både facinerar och skrämmer mig. Dom har en så otrolig makt över människor.

Själv behöver jag bevis. Får jag det är jag inte sämre än att jag ändrar mig.

2009-03-04 @ 19:02:13
URL: http://goolan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0