Bara på tal om ingenting.

Så skrev jag ett inlägg om den "vetenskapliga'" undersökning som gjordes ang. hasch"rökning" och jag ville bara säga att jag är otroligt positivt överraskad av den feedbacken jag fick i kommentarerna. Jag hade defenetift förväntat mig fler kommentarer som tyckte jag var dum i huvudet men, det visar sig att det finns hopp för den svenska befolkningen med.

Kommentarer
Postat av: MFC

höhö, ingen kan bli dumförklarad för att de synar Aftonbladets propaganda-artiklar. Man kan tycka att Aftonbladet är dåliga på att skriva artiklar och skriver generellt slarviga översättningar från utländska källor men en närmare granskning visar att Aftonbladet är ganska smarta. Deras mål enligt "koncernen" är följande:



Leverera nyheter

Driva opinion

Ge service – 24 timmar om dygnet



På första punkten fullföljer de sina åtaganden. På andra punkten kan man lätt se att de lyckats genom att folk citerar Aftonbladet dag ut och in som om de vore en säker källa. Sista punkten lyckas dom också med vilket vi inte behöver klargöra. Vad vill jag komma till? Jo, kika närmare på koncernen och bolagsstrukturen, se länk: 20092732a.png" rel="nofollow">http://koncernen.aftonbladet.se/multimedia/archive/00002/Bolagstruktur20092732a.png



Bara genom att titta på vad de äger och hur deras journalistik kan påverka deras intäkter i de andra bolagen. Men visst, långsökt? Då kikar vi vidare.



Vi kikar på deras affärsidé som lyder: Aftonbladet-koncernen ska bedriva publicistisk verksamhet inom olika medier med långsiktig ekonomisk lönsamhet.



Den texten beskriver precis vad jag skrev om bolagsstrukturen, dvs "bedriva publicistisk verksamhet inom OLIKA medier med LÅNGSIKTIG ekonomisk lönsamhet. I klartext betyder detta att om man vill marknadsföra en produkt eller tjänst, baserat på deras önskemål om att uppnå ett visst ekonomiskt syfte så kan man göra det genom ren och skär journalistik.



Vad jag vill komma till är att Aftonbladet fullständigt skiter i korrektur, fakta och källor. Hur många gånger har Aftonbladet länkat till sina källor? Man kan lätt spåra de kommersiella intressena bakom Aftonbladets alla artiklar, råd, rön, undersökningar och "krönikor".



En ding ding värld = Aftonbladet



Fast jag ska inte klaga, jag kan inte hitta någonstans att de skulle vara obeorende eller opartiska. De flesta tidningar är långt ifrån opartiska men få tidningar är så uppenbart drivna att vilseleda som Aftonbladet och detta för sitt eget vinstintresse.

2009-07-30 @ 14:51:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0